Direct naar artikelinhoud
Blankenberge

Vier kinderen op het nippertje uit zee gered terwijl ouders op terras zitten

Redders op het strand van Blankenberge.Beeld Belga

Vier kinderen zijn gisteren in Blankenberge op het nippertje uit de zee gered, toen ze zonder begeleiding aan het zwemmen waren. Redders en politie vragen ouders om hun kinderen in de gaten te houden. "Dit had fataal kunnen aflopen", zeggen redders in Het Nieuwsblad.

Het viertal - 10 en 11 jaar - negeerde de bevelen van de strandredders en werd verrast door de sterke stroming. Een van de kinderen ging tientallen meters ver in zee plots kopje-onder. Een ander kind verdronk bijna tussen de rotsen van een golfbreker. Zeven redders konden voorkomen dat de kinderen verdronken.

De kinderen liepen schaafwonden op en waren in shock. Op het strand bleek van hun ouders geen spoor. Eén ouderpaar was aan het winkelen, een ander zat op een terras op de dijk. De ouders kregen een uitbrander van de redders en van de politie.

De redders en politie drukken ouders op het hart dat het levensgevaarlijk is om kinderen alleen in zee te laten zwemmen. "We hebben de ouders duidelijk gemaakt dat ze enorm veel geluk gehad hebben. Dit had fataal kunnen aflopen", klinkt het.