Raadsleden wil groenzone opofferen voor meer parking

Raadsleden John Guedon en Eddy Grooten (ex-N-VA) en Paul Meeus (Vlaams Belang) vragen om een groenzone op de Ancosite om te vormen tot een parkeerplaats. Maar de buurt lijkt hierover verdeeld.

gvn

Op de Ancosite is ook het kantoor van B-Post, dat tegenwoordig meer een pakjesdienst is geworden. Steeds meer klanten van B-Post komen er met de wagen pakjes ophalen, maar dat leidt tot overlast in de Antoine Coppenslaan. Op het einde van die straat ligt een woonzorgcentrum. "Wagens parkeren op de stoep, waardoor mensen met een rolstoel er niet meer langskunnen", stelt John Guedon, zelf een bewoner, vast. "Ook de ziekenwagen rijdt zich er geregeld vast. Er is sprake van verbale en niet-verbale agressie."

Drie gemeenteraadsleden stellen voor om een groenzone tegenover het postkantoor om te vormen tot een parkeerterrein voor kortparkeren. Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) somt de diverse maatregelen die het stadsbestuur op vraag van de buurtbewoners heeft genomen, op. "Ook het parkeerverbod dat we er nu opleggen, komt er op hun vraag. Een groenzone opofferen doen we liever niet. Niet alleen vanwege het groen, maar ook vanwege de waterhuishouding."

Pierre Gladiné (DE Stadslijst) schudt een alternatief uit de mouw: "Shop- en go-parkeerplaatsen. Deze hebben een sensor. Wie langer dan een halfuur op zo'n plaats blijft staan, wordt automatisch beboet." Gladiné stelt een proefproject voor het postkantoor voor. "Als dit een gunstig effect heeft, kunnen we overwegen om zo'n parkeerplaatsen ook in het winkelcentrum te installeren."

Schepen Boogers kreeg van enkele buurtbewoners al een brief. Zij verzetten zich tegen het voorstel om de groenzone op te offeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER