© Getty Images

Kunnen Alaphilippe, Vansevenant of Bardet in eerste Giro-rit topfavoriet Pogacar te snel af zijn?

Deze Giro start met de vlam in de pijp. Het zou ons zelfs niet verbazen indien Tadej Pogacar op het einde van de middag al in het roze staat. Toen de organisator RCS zeker was dat de Sloveen kwam, werd de etappe in volle finale nog verzwaard.

  • Jhonatan Narváez houdt verrassend Schachmann en Pogacar af
  • Sterke Ecuadoriaan slaat dubbelslag met ritwinst en roze trui 
  • Quinten Hermans en Mauri Vansevenant pakken mooie ereplaats 
Zes en zeven voor landgenoten

Quinten Hermans pakt knap de zesde plaats voor Mauri Vansevenant. Mooi werk van onze landgenoten. 

Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) wint nipt de sprint voor Max Schachmann en Tadej Pogacar. Wie had dit durven denken? De Ecuadoriaan slaat een dubbelslag met ritwinst en de roze leiderstrui.
Rode vod

We krijgen een spurt met drie. Het zal niet op een dienblaadje komen voor Pogacar.   
Rest zit niet ver

Met een kleine bonus trekken Pogacar en Narváez door. De rest zit niet ver. Alles blijft mogelijk in deze geanimeerde etappe. Max Schachmann is niet traag en klampt aan.  
Pogacar heeft nog wat werk

De Sloveen trekt stevig door. Hij heeft Jhonatan Narváez in het wiel. De rest moet passen. Ze stevenen op en over Conci. Prima werk van de Ecuadoriaan.  
San Vito 

Nicola Conci begint met een mooie voorsprong aan de klim van de San Vito. In de achtergrond ontbindt Tadej Pogacar zijn duivels. Hij gaat op zoek naar ritwinst en de roze trui. Er ligt nog wel wat werk op de plank.
Italiaanse sneltrein

De Italiaan Nicola Conci van Alpecin-Deceuninck gaat zijn kans. Hij trekt stevig door en laat de rest achter. 
Stevige uithaal

De acht koplopers rijden verder weg van het uitgedunde peloton. Ze hebben een voorsprong van 25 seconden op het groepje met Pogacar.   
Sluwe Caruso 

De Italiaan is meegeglipt en pakt op kousenvoeten enkele bonificatieseconden. Alles ligt op een zakdoek maar alles zal beslecht worden op de steile San Vito. 
Zeven tegenaanvallers

Achter Calmejane zien we een groepje van zeven renners met Schachmann, Honoré, Conci, De Marchi, Caruso, Pellizzari en Baudin. Het peloton met de favorieten volgt 20 tellen later. 
Halve minuut 

In het peloton wordt er nu even de kat uit de boom gekeken. Max Schachmann en Mikkel Frølich Honoré profiteren van de situatie en proberen het peloton in de luren te leggen. Zo krijgen we wel waar voor ons geld vandaag. 
Kleine bonus

Lilian Calmejane heeft nog 20 seconden voorsprong over op het gereduceerde peloton. Romain Bardet en Thymen Arensman zijn voorlopig de verliezers van de dag. Mauri Vansevenant, Cian Uijtdebroeks en Quinten Hermans mogen blijven hopen op ritwinst.  
Missie volbracht

Lilian Calmejane sleurt zich naar boven op de Colle Maddalena. De Fransman houdt nog net het peloton achter zich. Hij mag straks het podium op om de eerste blauwe bergtrui op te pikken.   
Cian Uijtdebroeks 

Onze landgenoot peddelt vlotjes mee met het treintje van Pogacar. Hij wordt geflankeerd door zijn ploegmaat Jan Tratnik, de winnaar van de Omloop het Nieuwsblad dit jaar.  
Licht gaat uit

Bij Amanuel Ghebreigzabhier gaat het licht uit. De Eritreeër moet passen en wordt opgeraapt door het jagende peloton. Ze zitten Lilian Calmejane op de hielen. Romain Bardet hangt ondertussen aan het rekkertje in het peloton. Een veeg teken.  

 

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer