Duizend reizigers op defecte trein in Mechelen na 3 uur geëvacueerd

De zowat 1.000 reizigers die sinds maandagnamiddag 16.45 uur geblokkeerd zaten aan boord van een defecte trein in Mechelen, zijn ongeveer drie uur later kunnen overstappen op een andere trein. Dat meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel maandagavond.

rdb, bap, wver

De trein was op weg van Charleroi naar Antwerpen-Centraal, en viel op het grondgebied van Mechelen, iets voor het station, stil. Dat zegt Thomas Baeken van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Volgens de eerste vaststellingen zou er een probleem zijn met de stroomafnemer en is daardoor schade ontstaan aan de bovenleiding.

De trein die de getroffen passagiers kwam ophalen, reed in eerste instantie door naar het station van Mechelen. Daar zouden de passagiers wafels en water krijgen alvorens hun reis voort te zetten, maar volgens berichten op de microblogsite Twitter kreeg alvast niet iedereen een versnapering te pakken.

De defecte trein werd uiteindelijk weggesleept. Om 3.20 uur ’s nachts waren de problemen van de baan. Dat meldt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel. “De bovenleiding werd door specialisten van Infrabel nagekeken. Er kunnen opnieuw treinen rijden op alle sporen tussen Mechelen en Vilvoorde. Voor de ochtendspits is alles weer normaal.”

Getroffen reizigers kunnen bij de NMBS een compensatie aanvragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen