Direct naar artikelinhoud
Sport

Stemming ‘Sportploeg van het Jaar’ heropend na wereldtitel Red Lions

De Belgische hockeymannen.Beeld Photo News

De stemming voor ‘Sportploeg van het Jaar’ wordt heropend nadat de Belgische hockeymannen wereldkampioen werden in India. Dat maakte David Naert van de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten bekend op Radio 1.

“Het reglement van het sportgala zegt dat alle sportprestaties na de stemming, die begin december is afgesloten, worden overgeheveld naar het volgende jaar. Maar we beseffen eigenlijk ook wel, en nu spreek ik als bestuurder van de Beroepsbond van Sportjournalisten, dat dit een heel vreemde situatie is. Daarom hebben we beslist dat de stemming van ‘Ploeg van het Jaar’ opnieuw wordt heropend en er de komende twee dagen opnieuw kan worden gestemd”, vertelde Naert in de ochtendshow ‘Bij Debecker’ op Radio 1. 

Na de WK-winst van de Red Lions ontstond er kritiek dat de genomineerden voor de sportprijzen op het Sportgala al bekend waren, en de ploeg dus geen kans meer maakte om tot ‘Sportploeg van het Jaar’ verkozen te worden. Nu werd dus echter besloten om de stemming opnieuw te openen.