Sofie begon met boeketten op sociale media en heeft nu haar eigen winkel.© rr

Nieuwe bloemenwinkel Fleurs de Fie op Linkeroever: “Bij de inkleding van huwelijken kan ik mijn creatief ei kwijt”

Linkeroever -

De Blancefloerlaan 333 op Linkeroever is sinds begin april omgetoverd tot bloemenwinkel. In Fleurs de Fie kan je leuke cadeaus samenstellen en snuisteren tussen boeketten, planten en potjes. De onlinepagina waaruit het allemaal begon, heeft nu een fysieke winkel.

Margot De Clercq

Zoals zoveel mensen heeft Sofie Bongaerts (49) zich heruitgevonden tijdens de lockdowns. “Ik merkte al lang dat ik me niet meer creatief kon uitleven in mijn job als visual merchandiser bij Torfs.”

Door een onlinecursus bloeide een nieuwe passie voor bloemen. Via sociale mediaplatformen begon Sofie boeketten te verkopen. Na een tijdje gaf ze workshops en zorgde voor de volledige inkleding van huwelijken. “Ik ben blij dat ik nu een deftige ruimte heb voor mijn workshops. Ook de trouwerijen doe ik ongelooflijk graag. Daar kan ik echt mijn creatief ei kwijt.”

Pop-up

In november 2023 stelde projectontwikkelaar Vooruitzicht vijf pop-ups beschikbaar van april 2024 tot april 2025. “Mijn businessplan werd goedgekeurd, dus ik ben gewoon gesprongen. Ik snap nog steeds niet dat ik het gedurfd heb.”

In de gezellige zithoek kan je snuisteren tussen lokale producten terwijl je geniet van een koffietje.© rr

Fleurs de Fie opent nu een jaar lang haar deuren op de Blancefloerlaan 333. Woensdag kan je langskomen op afspraak, van donderdag tot zondag is de winkel open van 10 tot 18 uur.

Totaalbeleving

In de gezellige rotanzetel kan je genieten van een koffietje. “Ik wil een totaalbeleving aanbieden en je moet hier terechtkunnen voor een volledig cadeautje. Daarom is de koffie van branderij Jespers uit Kapellen te koop. Alsook de chai-producten van Chalo uit Melsele en de pralines van Elle Chocolates, gemaakt door jonge ondernemers uit Duffel. Zij vielen net nog in de prijzen bij Gault Millau.”

Naast de lokale producten kan je ook kiezen tussen vier boeket-abonnementen. “De formaten verschillen en je kiest zelf de frequentie: wekelijks, tweewekelijks of maandelijks.”

“Om de winkel in te richten koos ik enkel voor gerecycleerde spullen. Ik ben nogal een tweedehandsshopper zoals je aan de meubels kan zien. De tafels heeft mijn ex-werkgever Torfs me geschonken. “

Buiten de openingsuren van de winkel of snel tussendoor doet Sofie haar leveringen. “Allemaal met mijn fietske.”

Fleurs de Fie opende op de Blancefloerlaan op Linkeroever.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners