Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

WK voor foodies: deze croque Belgique met homemade ketchup is een lunch for champions

In WK-tijden zijn we vervuld van vaderlandsliefde en die vieren we met een typisch Belgisch gerecht. En typisch Belgisch is: iets simpels tot een heerlijk bourgondische maaltijd verheffen. Het bewijs? Deze croque, afgewerkt met verse, homemade ketchup. Goal!

Wat heb je nodig? (voor 2 croques)

Voor de ketchup:
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 paprika
1 kg tomaten
boter
1 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
100 g suiker
100 ml azijn
peper en zout

Voor de croques:
4 dikke sneden brood (klein bruine carré)
2 sneden Ardense ham
2 sneetjes Belgische kaas (Abijdkaas intens)
20 g bladspinazie
boter 

Zo maak je het:

1. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
2. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika toe en stoof 3 minuten verder. Voeg nu de tomatenstukjes en de overige ingrediënten voor de ketchup toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur, of tot het vocht enkele centimeters verdampt is en je een dikke 'pap' hebt.
3. Mix tot een gladde ketchup, giet in een afgesloten fles en laat afkoelen. (De ketchup zal dikker worden als hij afkoelt, maar mocht de je hem nog te lopend vinden kan je hem nog even verder laten uitkoken op een zacht vuurtje).
4. Beleg 2 sneden brood met de ham, kaas en spinazie. Leg er een snede bovenop en besmeer de buitenkant met boter. Grill de croques enkele minuten en serveer met de tomatenketchup. 

Krijg je niet genoeg van croques? Dan moet je zeker onze bourgondische boerencroque proberen!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel