Prins Harry interviewt Barack Obama: “Heb ik een Brits accent nodig?”

Afgelopen september kreeg de Britse prins Harry de kans om de voormalige president van de Verenigde Staten te interviewen voor een radioprogramma van de BBC. De twee amuseerden zich kostelijk tijdens de opnames en de grapjes vlogen heen en weer. Prins Harry waarschuwde Obama ook om geen te lange pauzes te nemen voor hij vragen beantwoordde, anders zou hij wel eens de “blik” kunnen krijgen. “Die blik wil ik alvast niet zien”, aldus Obama. Het volledige interview wordt volgende week uitgezonden op de Britse radiozender.

pjv

Prins Harry interviewde de 44ste president van de Verenigde Staten in Toronto toen hij de gastredacteur van Today was, een radioprogramma op BBC Radio 4. De nerveuze prins kon het bijzonder goed vinden met Obama en het ging er jolig aan toe tussen de twee.

“Heb ik een Brits accent nodig”, vraagt de ex-president, waarop de prins waarschuwt dat hij geen te lange pauzes mag inlassen voor hij de vragen beantwoordt. “Anders gaat u van mij een bepaalde blik krijgen”, aldus prins Harry die prompt demonstreert wat hij daarmee bedoelt. “Die wil ik alvast niet zien” reageert Obama lachend, waarna het interview - nadat er nog enkele grapjes waren verteld - van start kan gaan.

Het duo kan het goed met elkaar vinden sinds de prins vorige maand aanwezig was op de eerste top van de Obama Foundation in Chicago, een vzw die leiders van over de hele wereld bij elkaar brengt om gedachten uit te wisselen over technologie, kunst en muziek. De voormalige president was ook een van de notabelen die de prins via Twitter feliciteerde toen hij zich verloofde met Meghan Markle.

Het volledige interview zal op 27 december worden uitgezonden op BBC Radio 4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer