© JEFFREY GAENS

Karelis “Iedereen weet dat KRC Genk beter kan dan wat we de voorbije maanden hebben getoond”

KRC Genk sprokkelde een punt op het veld van Sporting Charleroi, de nummer twee in de rangschikking. Na dom balverlies van Aidoo kwamen de Zebra’s op voorsprong, maar Nikos Karelis bracht binnen de twee minuten de stand opnieuw in evenwicht. “Ik hoop mijn ploeg in de toekomst zo nog punten te schenken”, aldus een dolgelukkige Griek, die tegen Charleroi indrukwekkende statistieken kan voorleggen. “Ik denk dat de kleuren van Charleroi me liggen.” (lacht)

Sven CLAES

Karelis stond bijna één jaar aan de kant met een zware kruisbandblessure en timmert de laatste weken hard aan de weg naar boven. “Het is fijn om eindelijk terug te zijn en opnieuw te scoren”, haalde de Griek opgelucht adem. “Het leverde ons bovendien één punt op tegen een sterke tegenstander. Ik hoop mijn ploeg in de toekomst zo nog punten te schenken. Het was een lastige wedstrijd, want we wisten dat Charleroi loerde op de tegenaanval om ons pijn te doen. We brachten het er goed vanaf. We legden hun centrum lam en kwamen er snel uit via de flanken. We zagen ook geen enkele vorm van vermoeidheid na de bekerwedstrijd van vorige woensdag tegen Waasland-Beveren. Iedereen beseft dat KRC Genk beter kan dan wat we de voorbije maanden getoond hebben.”

Het laatste doelpunt van de Griek dateerde van 27 december 2016 tegen AA Gent, dé fatale wedstrijd waarin hij een zware kruisbandblessure opliep. “Voor een aanvaller is het altijd belangrijk om te scoren. Ik was al enige tijd op zoek naar een doelpunt. Iedereen beseft dat het moeilijk is om terug te keren op het oude niveau na zo’n zware blessure. Ik heb tijd nodig en weet dat ik nog moet groeien naar mijn beste niveau. Elke speler is anders, maar ik hoop na Nieuwjaar mijn doel bereikt te hebben.”

Voor de Griek was het al het achtste doelpunt in vier wedstrijden tegen het elftal van Felice Mazzu. “Ik denk dat de zwart-witte kleuren van Charleroi mij gewoon liggen. (lacht) En nu serieus. Neen, het is natuurlijk puur toeval. Ik ben in de eerste plaats gelukkig dat ik zo mijn bijdrage had aan het gelijkspel.”

Net als de buitenwereld wacht de spelersgroep op officieel nieuws over een nieuwe hoofdtrainer, maar zondagavond kwam er nog geen witte rook uit de schoorsteen op Mambourg. “Ik weet niet of de nieuwe coach er snel zal komen, maar het speelt wel in de kleedkamer. We zitten in een moeilijke periode, maar alle spelers vormen een hecht blok om te strijden met de nieuwe toekomstige coach.”