Failliete Beringenaar verzint verhaal over verkoop bedrijf in kebabzaak

Een 34-jarige Beringen hangt 9 maanden cel boven het hoofd voor diverse faillissementsmisdrijven. Volgens het parket maakte hij zich schuldig aan laattijdig faillissement, gebruik van valse stukken, verduistering van activa, valsheid in geschrifte en kon de man geen boekhouding voorleggen.

geho

Op 3 juni 2013 ging het bedrijf van de Beringenaar, gespecialiseerd in dakwerken, op de fles. Hij liet een passief van 80.000 euro achter. De man verklaarde zijn firma vlak voor het faillissement verkocht te hebben aan een toevallige passant in een kebabzaak. De zetel verhuisde naar een postbusadres dat bekend is bij justitie voor gesjoemel.

De rechter hechtte dan ook geen geloof aan het verhaal waarna de Beringenaar opbiechtte dat het verhaaltje verzonnen was door zijn boekhouder. “In ruil voor extra geld zou hij zorgen dat het opgelost raakte. Ook kon hij regelen dat ik een extra krediet bij de bank kreeg voor de bouw van een loods. Hij wist dat ik geen bouwplannen had, maar op die manier kon ik mijn schuldeisers verder afbetalen. Had ik toen toch maar mijn boeken neergelegd”, zuchtte de verdachte.

Naast de celstraf vorderde de procureur ook nog een handelsverbod van 5 jaar. De advocaat van de verdachte vroeg de vrijspraak. Hij legde de schuld bij de boekhouder die bij het gerecht bekend is als fraudeur en al in de gevangenis zat. Vonnis op 20 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer