Burgemeester Lieven Dehandschutter en de Sint-Niklase schepenen bieden inwoners zondag een glaasje aan.© yjs

Marktjes, sportolympiade en autoloos centrum: Sint-Niklaas viert zondag start van de lente

Sint-Niklaas -

De stad Sint-Niklaas verwelkomt aanstaande zondag de lentezon met ‘Buitengewoon’. Tijdens het lente-evenement voorziet het stadsbestuur onder meer een drink voor alle inwoners en zijn er vier verschillende marktjes in het stadscentrum, dat voor de gelegenheid de hele dag autovrij wordt gehouden.

Yannick Joos

Met zin voor enig optimisme kunnen we stilaan stellen dat de lente in het land is. In Sint-Niklaas omarmen ze het terrasjesweer met het lente-evenement Buitengewoon op en rond het Hendrik Heymanplein, in de Parklaan, op het Castrohof en de Grote Markt.

LEES OOK. Stadsfestival maakt zich op voor tiende editie: “We verwachten recordaantal bezoekers”

Voor een derde keer wordt een heuse lentedrink georganiseerd. Dit keer op het Castrohof waar gelijktijdig ook het stadsfestival Goestink plaatsvindt. De drink vervangt al enkele jaren de traditionele nieuwjaarsdrink. Na de toespraak van burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) trakteert hij in naam van het stadsbestuur alle aanwezige inwoners tussen 11 en 13 uur op een glaasje. (Lees verder onder de foto)

Zondag vinden niet minder dan vier verschillende markten plaats in de binnenstad.© yjs

“Bijhorend is er de Lentemarkt op het Heymanplein, waar lokale planten- en bloemenhandelaars hun planten aanbieden”, zeggen schepen voor Lokale Economie en Evenementen Ine Somers (Liberaal Sint-Niklaas) en schepen voor Duurzaamheid Wout De Meester (Groen). “Ook de markt Lekker Lokaal, waarbij de beste producten uit onze streek te koop zijn en de Makersmarkt van de BAAS-ondernemers, die uitpakken met hun handgemaakte producten fleuren het plein op. Met de OK Toekomst-markt wordt een vierde markt neergepoot in de Parklaan. Daar staat duurzaamheid centraal en wordt een minibos ingericht om zo een echt klimaatfestival te creëren.”

Autoloze zondag

Op de Grote Markt kan je terecht voor de meifoor en een heuse jeugdsportolympiade, waar jongeren zich sportief kunnen uitleven. Het centrum wordt zondag eveneens autovrij gemaakt.

Meer info over Buitengewoon op: www.ontdeksintniklaas.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER