Auteur Matthias Boonen geeft op dinsdag 23 april een lezing in de bib van Lichtaart.© BERT DE DEKEN

G-sporter en auteur Matthias Boonen (30) geeft lezing in bib van eigen woonplaats

Lichtaart -

Matthias Boonen (30) uit Lichtaart (Kasterlee), de auteur van De Doodsuurengel, geeft op dinsdag 23 april een lezing in de bibliotheek van Lichtaart in het kader van Vlaanderenleestdag. De lezing biedt een unieke kans om het inspirerende verhaal achter dit boek rechtstreeks van de auteur zelf te horen.

Het boek De Doodsuurengel werpt een blik op zijn unieke perspectief als persoon met een visuele beperking. “Ondanks de diagnose en oorspronkelijke voorspellingen van intellectuele beperkingen heeft Matthias Boonen bewezen dat deze obstakels slechts springplanken zijn naar buitengewone prestaties”, zegt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Bibliotheken.

“Naast zijn talent als auteur heeft Matthias zich ontpopt als inspirerende sportman. De inwoner van Lichtaart heeft zich ondanks zijn uitdagingen opgewerkt tot een toploper met het oog op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs”, reageert Van Baelen.

Tijdens de lezing op dinsdag 23 april zal Matthias zijn inspirerende verhaal delen, inclusief zijn reis naar het auteurschap en het creatieve proces achter zijn boek.

De lezing start om 19 uur en wordt gevolgd door een vragenrondje. De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht via de website van de bibliotheek. (bvdl)

kasterlee.bibliotheek.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee