“Romeo, oh Romeo...” en dat 24 uur lang

© hsb

Het zag dit weekend zwart van het volk tijdens het grote feest voor 150 jaar Leuvense stadsschouwburg.

hsb

Exact 96 verschillende voorstellingen van de balkonscène uit Romeo en Julia, dat was het thema van 150 jaar Leuvense stadsschouwburg. Exact 150 jaar geleden was het wereldberoemde toneel van Shakespeare namelijk de eerste voorstelling die in de gloednieuwe schouwburg gespeeld werd. De verjaardag resulteerde in een feest van 24 uur.

Het startschot werd gegeven door reuzen Fiere Margriet en Da Tong, waarna ook schepen van Cultuur Denise Vandevoort en burgemeester Louis Tobback (beiden SP.A) zich aan een balkonscène waagden. En toen begon het feest echt. 96 verschillende verenigingen brachten elk hun interpretatie van de scène. Er was een prachtig origineel van de Trivial Muffins in het oud-Engels, maar ook een moderne Romeo en Julia door Levet Scone, een artistieke vendelzwaaiact door Carpevento of een variatie door bekende zangers als Stoomboot of voormalig stadssopraan Noemie Schellens. Binnen was er tegelijk een grote tentoonstelling over de voorbije 150 jaar.

© hsb

“Het was prachtig om zien hoe iedereen toch iets heel verschillend deed rond één thema”, zegt Vandevoort. “Jong en oud werkten mee, en alle deelnemers amuseerden zich. En de formule sloeg aan want het was hier 24 uur lang super druk. Zelfs 's nachts, want toen ik op een ongoddelijk uur (4.30 uur, nvdr.) naar huis vertrok, stond de dansvloer nog vol. En om 8 uur was het alweer aanschuiven voor het ontbijt, tot ruim na het officiële einde om 16 uur. Ik ben een zeer tevreden cultuurschepen vandaag.Dit was écht het feest van de eeuw.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen