Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

Nieuws
Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.
anp
zaterdag 18 mei 2024 om 20:27
Afbeelding
beeld anp

Eerder annuleerde het Concertgebouw de twee geplande shows om aangekondigde demonstraties. Het optreden van zaterdagavond kon toch doorgaan. Wel zijn aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen, aldus een woordvoerder van het Concertgebouw, welke dat zijn wil hij niet zeggen.

Het concert is rond 19.00 uur zonder problemen van start gegaan. ‘We zijn ontzettend blij dat het goed begonnen is’, aldus de woordvoerder. ‘Nu het is begonnen is het een regulier concert.’ Bezoekers hebben geen hinder van de actie ondervonden, volgens de woordvoerder.

Het concert is live te volgen via het YouTube-kanaal van het Concertgebouw. De chatfunctie eronder is uitgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Orbáns partij blijft grootste in Hongarije, maar slinkt

De Fidesz Partij van premier Viktor Orbán in Hongarije gaat in de verkiezingen voor het Europees Parlement aan kop met 43,8 procent van de stemmen. Oppositiepartij Tisza van Péter Magyar staat tweede met 31 procent van de stemmen.

Afbeelding

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

Afbeelding

Timmermans: meerderheid wil Europa versterken, niet slopen

GroenLinks-PvdA is "met duidelijk" verschil de grootste partij geworden bij de Europese verkiezingen, zegt politiek leider Frans Timmermans. "Samen met de knappe prestaties van andere pro-Europese partijen laat dit zien dat een meerderheid in Nederland Europa wil versterken en..

Afbeelding

Ook in aangescherpte prognose EU-parlement houdt midden stand

De drie middenpartijen in het Europees Parlement blijven dankzij centrumrechtse winst overeind, volgens een aangescherpte prognose van de verkiezingsuitslag. De sociaaldemocraten en met name de liberalen verliezen wel, net als de groenen. Radicaal-rechts groeit.

Afbeelding

GL-PvdA blijft de grootste in Eindhoven, VVD en FVD leveren in

GroenLinks-PvdA is in Eindhoven met 28,5 procent van de stemmen de grootste gebleven bij de Europese verkiezingen. De partij behaalde bij de vorige verkiezingen in 2019, toen GroenLinks en PvdA nog geen lijstcombinatie vormden, nog 34,5 procent.

Afbeelding

GroenLinks-PvdA houdt in Den Haag de PVV op afstand

In Den Haag is GroenLinks-PvdA met afstand de grootste geworden bij de Europese verkiezingen. Toch wist de linkse combinatie met 26,1 procent van de stemmen minder kiezers te bekoren dan bij de vorige EU-verkiezingen in 2019.