Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Nieuws
anp
zondag 19 mei 2024 om 02:15
Afbeelding
beeld anp

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

De brandweer gaf na enkele uren het sein brand meester maar doet nog wel nacontrole in het pand, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Euro zakt weg na uitschrijven vervroegde Franse verkiezingen

De euro heeft aan waarde verloren sinds president Emmanuel Macron vervroegde verkiezingen in Frankrijk heeft uitgeschreven. De waarde van de Europese munt daalde naar het laagste niveau in bijna een maand tijd.

Afbeelding

Productie Nederlandse industrie blijft dalen

De productie van de Nederlandse industrie is in april met 3,5 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

Export van Nederlandse goederen was vorig jaar minder waard

De totale waarde van de export van 'Made in Holland'-producten is vorig jaar met ruim 5 procent gedaald ten opzichte van 2022. Er werd voor 19 miljard euro minder aan Nederlandse producten uitgevoerd dan een jaar eerder, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend..

Afbeelding

Historisch verlies voor partij Scholz bij EU-verkiezingen

De sociaaldemocratische SPD van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement 13,9 procent van de stemmen behaald. Dat is het slechtste verkiezingsresultaat voor de partij in meer dan een eeuw.

Afbeelding

VS vragen VN-Veiligheidsraad om stemming over wapenstilstand Gaza

De Verenigde Staten hebben zondag de VN-veiligheidsraad gevraagd te stemmen over hun voorstel voor een plan voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vrijlating van gijzelaars in Gaza.

Afbeelding

Zus Kim Jong-un waarschuwt Zuid-Korea, noorden dumpt weer vuilnis

De zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft met represailles voor Zuid-Korea gedreigd nu dat land voor het eerst in jaren weer propaganda uitzendt aan de grens met het noorden. Kim Yo-jong had het daarbij over 'een voorbode van een zeer gevaarlijke situatie'.