Sven de Leijer (links) neemt de tv-quiz over van Philippe Geubels (rechts).
Foto: VRT

Sven de Leijer vervangt Philippe Geubels voor nieuw seizoen van quiz 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd'

Presentator Philippe Geubels wordt in het tweede seizoen van de tv-quiz 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd' vervangen door collega-presentator Sven de Leijer. Dat heeft Geubels zelf bekendgemaakt. De agenda van de tv-maker liet het niet toe om een nieuw seizoen op te nemen.

Binnenkort starten de opnames van het tweede seizoen van de VRT1-quiz 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd', maar dat zal dus zonder Philippe Geubels zijn. Hij geeft het presentatorstokje door aan Sven de Leijer. "De nieuwe presentator was best een kleine kale die een quiz kan presenteren, om de overgang niet te bruusk te maken", lacht Geubels.

De stand-upcomedian heeft het te druk met andere projecten. De Leijer, ook stand-upcomedian, presentator en bekend van onder meer 'Vrede op aarde', heeft alvast zin in de opnames van het nieuwe seizoen van "de makkelijkste quiz ter wereld". 

Strijd met kortetermijngeheugen

In 'Ik heb het u letterlijk juist gezegd' worden alle antwoorden ergens in de quiz gegeven of getoond. Letterlijk alles kan een vraag zijn in de show, dus gaan 4 deelnemers elke week de strijd aan met hun kortetermijngeheugen.

Een professioneel team van vragenmakers bedenkt de vragen terwijl de quiz bezig is, onder het toeziend oog van stand-upcomedian en actrice Jade Mintjens, die opnieuw van de partij is als voorzitster van de vragenmakers.

Sven de Leijer is voor het nieuwe seizoen nog op zoek naar publiek. Wie graag de opnames vanop de eerste rij meemaakt, kan zich inschrijven via VRT MAX

Meest gelezen