Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

Nieuws
Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 09:34
Afbeelding
beeld anp

In het toestel, een Boeing 767, zaten 183 mensen. Het heeft een noodlanding gemaakt op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy.

Delta meldt dat het toestel ‘grondig’ wordt onderzocht en houdt het voorlopig aan de grond. De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA onderzoekt het incident. Vliegtuigbouwer Boeing ligt sinds januari onder vuur omdat onderdelen van zijn toestellen tijdens meerdere vluchten zijn losgeraakt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ook jonge kinderen onder dodelijke slachtoffers tornado in Texas

Onder de zeven dodelijke slachtoffers van een tornado die in de nacht van zaterdag op zondag door het noorden van de Amerikaanse staat Texas raasde zijn ook twee jonge kinderen, melden lokale autoriteiten.

Afbeelding

Reddingsteam USAR ingezet in Nieuwegein na instorting garage

Het team van Urban Search and Rescue Nederland (USAR.NL) wordt in de nacht van zondag op maandag ingezet in Nieuwegein nadat een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis zondagavond is ingestort. Dit team komt onder meer in actie bij complexe reddingsoperaties.

Afbeelding

Burgemeester 'erg geschrokken' van instorten deel parkeergarage

Burgemeester Marijke van Beukering van Nieuwegein is 'erg geschrokken' van het bericht dat een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis is ingestort. Dat zegt de burgemeester zondagavond in een verklaring op de website van de gemeente.

Afbeelding

Hamas: Palestijnen moeten 'opstaan en marcheren' na 'bloedbad'

Hamas heeft Palestijnen zondag opgeroepen 'op te staan en te marcheren' in reactie op 'het bloedbad' dat het Israëlische leger volgens de Palestijnse beweging heeft aangericht met zijn luchtaanval op een vluchtelingenkamp in Rafah, in het uiterste zuiden van de Gazastrook.

Afbeelding

Jongvolwassenen verhuizen vaker, mogelijk door komst basisbeurs

Jongvolwassenen verhuizen weer meer, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mogelijk komt dat door de herinvoering van de basisbeurs sinds het studiejaar 2023/2024. Met zo'n 25.

Afbeelding

Onderzoek: weer minder donateurs, verdere verslechtering dreigt

Het aantal Nederlanders dat geld geeft aan goede doelen is opnieuw afgenomen. De gedaalde koopkracht en zorgen of donaties wel goed terechtkomen zijn de voornaamste redenen om voorzichtiger te zijn met doneren, meldt ABN AMRO op basis van jaarlijks onderzoek.