© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wouter Vrancken blikt vooruit naar eerste halve finale tegen Union SG: “Vlammen met de steun van 13.000 man”

De bekerkoorts stijgt stilaan naar een hoogtepunt bij KV Mechelen. Tien jaar na de laatste bekerfinale - 2-0 verlies tegen KRC Genk in 2009 - staat alleen Union SG nog tussen de Kakkers en de Heizel. Coach Wouter Vrancken hoopt morgen met de steun van meer dan 13.000 supporters een goede uitgangspositie te veroveren. De Limburger blikte dinsdagmiddag vooruit op zijn persbabbel.

ThSt, SVDS

“De spelers leven met een gezonde spanning toe naar de halve finale. Jammer genoeg heeft dat ons wel punten gekost tegen Roeselare (zuur lachje, red.). Dat had ik natuurlijk liever anders gezien. In plaats van onszelf nog een extra vertrouwensboost te geven hebben we dat vertrouwen nu weer wat moeten opladen. Gelukkig zijn de competitie en de beker twee verschillende dingen. De beleving en de sfeer is vaak totaal anders in een cupmatch”, weet Vrancken.

Meer dan 13.000 Mechelse fans hebben hun ticket al gekocht. De loketten voor de match blijven wel gesloten maar toch wordt er een totale opkomst van meer dan 14.000 supporters verwacht. “Schitterend. We hopen dat we al die mensen morgen een mooie avond kunnen geven. We gaan vlammen en hopelijk kunnen we een goed resultaat neerzetten.”

“Niets incasseren”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Toch lijkt Vrancken ook te waarschuwen voor teveel enthousiasme. “Het is een dubbeltje op z’n kant. Natuurlijk gaan we vol voor de winst. Maar thuis willen we ook liefst geen doelpunten incasseren. Iedereen weet hoe belangrijk een goal op verplaatsing kan zijn. Daar moeten we dus voor oppassen want we weten hoe gevaarlijk ze kunnen zijn in de omschakeling.”

In de verdediging kampt Vrancken bovendien met het meeste zorgen. Van Cleemput (enkel) is zeker out, Lemoine (adductoren) is twijfelachtig en Edin Cocalic is vertrokken naar Turkije. “Achteraan zitten we nu een beetje krap. Laten we hopen dat Jules (Van Cleemput, red) en Laurent (Lemoine, red.) snel terug fit zijn. Het vertrek van Cocalic was zeker niet op mijn vraag. Ik had de kern het liefst bij elkaar gehouden.”

MEER OVER KV Mechelen