© BELGA

DISCUSSIE. Moeten we sommige mensen tijdelijk beletten om kinderen te krijgen?

Sp.a-voorzitter John Crombez viel dinsdag op met zijn uitspraken over het recht op ouderschap. De politicus, die een verleden en heeft in de jeugdzorg, vroeg zich af of sommige mensen tijdelijk belet moeten worden om kinderen te krijgen.

Crombez helpt onder meer jonge slachtoffers van tienerpooiers. Het aantal jongeren met psychische problemen neemt ook zienderogen toe, wat de sp.a-voorzitter tot een opvallende stelling bracht. “We moeten sommige mensen minstens tijdelijk beletten om kinderen te krijgen. Als je hulpverleners hoort vertellen over baby’s met een overdosis, omdat ze via de navelstreng te veel rotzooi hebben binnengekregen, twijfel je niet meer. Die kinderen moeten afkicken in de couveuse en krijsen van de pijn. Sommige verslaafde moeders zetten zo m eer dan drie kinderen op de wereld. Dat kun je als maatschappij niet blijven slikken.”

Bent u akkoord met de stelling van John Crombez? Of vindt u dat iedereen het recht heeft om kinderen te krijgen. Laat het hieronder in ons invulformulier weten en wij bundelen donderdag een verzameling van uw reacties in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER