Stad Antwerpen herstelt beschadigde lichtkoepel premetrostation Opera

Antwerpen -

Een aannemer begint maandag met de herstelling van de lichtkoepel van het premetrostation Opera. Het plafond was verwijderd na enkele winterstormen ruim twee jaar geleden.

svw

LEES OOK. 91 trappen omhoog, maar geen enkele roltrap die het doet: Antwerpen telt 12 premetrostations, en slechts 1 (!) werkt naar behoren

De werkzaamheden duren ongeveer anderhalve maand. Het station Opera blijft steeds toegankelijk voor de reizigers.  

Er komt een stelling vanaf niveau -3 van het premetrostation. De opbouw daarvan begint op maandag 6 mei en zal ongeveer twee weken duren. Vervolgens plaatst de aannemer vanaf het werkplatform een nieuw plafond. Dat zal bestaan uit plaatmateriaal dat stevig wordt bevestigd aan een metalen raster.

De plafondwerken zelf zullen ook ongeveer twee weken duren. Tijdens deze periode worden ook de rookluiken, borstweringen en glazen dakplaten hersteld. Na de installatie van het nieuwe plafond heeft een aannemer nog eens twee weken nodig om de stelling af te breken.

Als dit alles achter de rug is, krijgt het premetrostation Opera een grote poetsbeurt. Het station blijft de hele tijd bereikbaar voor reizigers.

Het premetrostation Opera werd in 2019 geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen