Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

The Beatles.Beeld Photo News

Even ontsnappen aan het WK voetbal? Dat kan vanavond met een streepje muziek, een film of docu. Dit zijn onze tv-tips. Een volledig overzicht vindt u hier.

The Beatles: Eight Days a Week

Tussen 1963 en 1966 waren The Beatles op het toppunt van hun roem en speelden ze zo’n 250 concerten over heel de wereld. Oscarwinnend regisseur Ron Howard komt met verbluffende nieuwe concertbeelden met opgepoetst geluid en laat ons zo proeven van hoe opwindend en ruig deze Britse supergroep live was.

Om 22.55 uur op NPO2.

Amy

De talentvolle Britse singer-songwriter Amy Winehouse was gezegend met een unieke stem en groeide in korte tijd uit tot een legende. Zoals het een rasartieste betaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Aan de hand van homevideo's, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste, die op 23 juli 2011 bezweek aan de gevolgen van jarenlang alcoholmisbruik.

Om 22.10 uur op Canvas.

Seven Pounds

Belastingambtenaar Ben Thomas wil in het reine komen met zijn getroebleerde verleden. Om dat te doen, besluit hij zeven onbekende mensen een helpende hand te bieden en zo hun levens drastisch te veranderen. Na The Pursuit of Happiness is dit de tweede film van de Italiaanse regisseur Gabriele Muccino met Will Smith in de hoofdrol. De formule is grotendeels hetzelfde: een ietwat stroperig, maar daarom niet minder meeslepend verhaal.

Om 20.45 uur op Vitaya.

Intouchables

Dit ontroerend sterk autobiografisch drama over de vriendschap tussen een verlamde miljonair en zijn excentrieke verzorger lokte in Frankrijk meer dan 20 miljoen mensen naar de bioscoopzalen. Het aanstekelijke samenspel tussen François Cluzet en Omar Sy maakt van Intouchables een onweerstaanbare feelgoodfilm. 

Om 20.50 uur op Q2.

Telefacts Zomer

Een unieke blik achter de schermen van een bijzonder schip: de Groove Cruise, een reusachtig cruiseship waarop gasten 72 uur lang getrakteerd worden op de beste feestjes. Elke trip trekt ongeveer driehonderd danslustigen, die van Miami naar de Bahama's, of van LA naar Mexico varen.

Om 21.55 uur op VTM.

De Groove Cruise: gasten vieren op het schip drie dagen lang onafgebroken feest.Beeld VTM