Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Maxime Prévot (46) van Les Engagés leidt de derde grootste partij in Wallonië. Wie is de man die weleens de morele winnaar van de verkiezingen kan worden?
    PREMIUM
    7

    Maxime Prévot (46) van Les Engagés leidt de derde grootste partij in Wallonië. Wie is de man die weleens de morele winnaar van de verkiezin­gen kan worden?

    Volgens de peilingen wordt Maxime Prévot (46) dé morele winnaar van de verkiezingen, maar in Vlaanderen kent haast niemand hem. Wie is de man die de ex-christendemocraten in Wallonië uit de dood doet herrijzen? De voorzitter van Les Engagés, tevens burgemeester van Namen, is een gentleman, hij spreekt Nederlands, hij wil hervormen en besparen, hij is niet vies van N-VA en hij weet duidelijk wat hij doet. Veel Vlaamse partijen zien hem graag aan de onderhandelingstafel verschijnen.
  2. Tien jaar na de moord op haar zoon Mikey (19) spreekt zijn moeder voor het eerst: “Ik moest tegelijk rouwbrieven en geboortekaartjes opsturen”
    PREMIUM
    10

    Tien jaar na de moord op haar zoon Mikey (19) spreekt zijn moeder voor het eerst: “Ik moest tegelijk rouwbrie­ven en geboorte­kaart­jes opsturen”

    Al 10 jaar weet de politie waar de moordenaar van haar zoon precies woont. Hij is veroordeeld tot 30 jaar cel. Maar tien jaar na de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, blijft hij nog steeds ongestraft. Vanuit Tsjetsjenië kan hij niet uitgeleverd worden. “Of ik de moordenaar soms online zoek? Neen, nooit”, zegt Lesley Lecluyse (53), de mama van Mikey Peeters (19), nu voor het eerst in een interview met HLN. “Ik hoorde op het proces dat hij een kind heeft. En getrouwd is met de dochter van een magistraat daar. Faut le faire.”