photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Al 14 miljoen euro schade door fipronilcrisis

Drie maanden nadat de fipronilcrisis in alle hevigheid losbarstte, raamt de Boerenbond de totale schade voor Belgische pluimveehouders op zo'n 14 miljoen euro, bijna de helft meer dan bij een eerste berekening midden augustus. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag. Vooral het fipronilvrij krijgen van de stallen blijkt een pak lastiger - en dus ook duurder - dan aanvankelijk gedacht.

  1. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”
  2. Lotus haalt koekjes uit de rekken omdat ze mogelijk sporen van fipronil bevatten
    Update

    Lotus haalt koekjes uit de rekken omdat ze mogelijk sporen van fipronil bevatten

    Koekjesproducent Lotus Bakeries heeft een aantal van zijn producten uit Belgische winkels laten halen. Volgens VTM Nieuws gebeurde dat bij Delhaize en Colruyt, en ook bij Lidl was dat het geval, bevestigt Isabelle Colbrandt. Het gaat om een voorzorgsmaatregel: verder onderzoek moet uitwijzen of er effectief fipronil in de koekjes zit. Er komt geen terugroepactie voor consumenten en er is ook geen gevaar voor de volksgezondheid. Lotus Bakeries bevestigt het nieuws.