© EPA-EFE

Kwalificatiespeler laat tennistopper Andrey Rublev struikelen in Rome

De Fransman Alexandre Müller (ATP 109) heeft maandag in de derde ronde van het Masters 1000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/7.877.020 euro) verrassend de Rus Andrey Rublev (ATP 6) uitgeschakeld. Müller, een kwalificatiespeler, won met 3-6, 6-3 en 6-2 na 1 uur en 49 minuten.

Bron: BELGA

Rublev won eerder deze maand nog het ATP Masters 1000 in de Spaanse hoofdstad Madrid. Medefinalist Félix Auger-Aliassime (ATP 20) werd maandag ook uitgeschakeld in Rome. De Canadees moest de duimen leggen voor de Australiër Alex de Minaur (ATP 11) met 6-7 (2/7) en twee keer 6-4.

De 27-jarige Müller had nooit eerder een speler uit de top twintig van de wereld geklopt. In de achtste finales moet hij het opnemen tegen de Italiaan Stefano Napolitano (ATP 125) of de Chileen Nicolas Jarry (ATP 24). Vorig jaar was de Rus Daniil Medvedev (ATP 4), die nu opnieuw van de partij is, de eindlaureaat in Rome.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer