DE RODE LOPER

Het sprookje begint voor San Marino en Tsjechië, maar is mogelijk uit voor ‘Bennifer’

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Max De Moor

Dan toch united by music op Songfestival

Op de voorbije editie van het Eurovisiesongfestival heerste vooral verdeeldheid, maar aan de horizon gloort een sprankeltje hoop: achter de schermen in Malmö heeft de Tsjechische deelneemster Aiko de liefde gevonden in de armen van Kat Almagro. Almagro is de drumster van Megara, die voor San Marino deelnam aan de liedjeswedstrijd. “Nemo heeft de trofee gewonnen, maar ik heb het beste van Eurovisie gewonnen”, schreef ze zondag op de socialenetwerksite X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

United by Pommelien Thijs

“Ik heb een heel speciale mail gekregen voor het concert, met een heel speciaal verzoek”, onderbrak zangeres Pommelien Thijs donderdag haar concert in concertzaal Viernulvier in Gent. Thijs gaf daarop de microfoon door naar een vrouw in het publiek. “Het liedje ‘Ongewoon’ heeft ervoor gezorgd dat je de stap hebt durven zetten om een relatie met mij aan te gaan”, zei de vrouw, waarna ze op de knieën ging voor haar vriendin. “Dan heb ik nog één vraag voor u: wilt ge met mij trouwen?” Het aanzoek leidde tot euforische reacties op en naast het podium. Met de videoclip van het nummer ‘Ongewoon’maakte Thijs bekend dat ze zowel op mannen als op vrouwen valt.

Niet meer united, ondanks music

Pas nog maakte Jennifer Lopez een album en een onnavolgbare, bombastische film over haar liefde voor Ben Affleck. ‘Bennifer’ was terug en het is een blijvertje, verzekerde de zangeres ons. De Amerikaanse acteur van onder andere Gone girl werd in de liedjes omschreven als haar “shooting star”, “heaven times a thousand” en de “keys to turn me on”: de ster, de hemel en de sleutel tot haar heelal. De Amerikaanse roddelpers, Page Six en TMZ voorop, boort nu brutaal gaten in dat hemelse sprookje. De twee, die in 2022 voor de tweede keer in het huwelijksbootje stapten, zouden niet meer samenwonen. Paparazzi spotten Ben Affleck in een ander huis dan het luxueuze optrekje in Beverely Hills dat hij met Lopez bewoont. De acteur was er ook niet bij toen zijn vrouw de rode loper van het Met Gala bewandelde.

Moeten we alweer afscheid nemen van Ben Affleck en Jennifer Lopez?© epa-efe