De man drong zich op bij minister Verlinden

Stalker van minister Annelies Verlinden aangehouden: “Hij wou aangenaam kennismaken”

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een dertiger aangehouden voor de stalking van CD&V-minister Annelies Verlinden. Hij wou naar eigen zeggen “aangenaam kennismaken”, maar er liepen al meerdere dossiers voor belaging tegen hem.

Op zondag 28 april was minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) uitgenodigd bij de Antwerpse regionale tv-zender ATV. In de coulissen werd ze lastiggevallen door een man die het gebouw was binnengeraakt. Na een klacht heeft de politie hem kunnen opsporen en hem ook thuis gearresteerd. De man, een dertiger uit het Mechelse, zou de minister al enige tijd gevolgd hebben. Dat wordt bevestigd door het kabinet-Verlinden en door bronnen bij de politie.

In de coulissen van de Antwerpse tv-zender ATV werd Annelies Verlinden lastiggevallen door een man die het gebouw was binnengeraakt

Al eerder aangehouden

Het parket van Antwerpen bevestigt de feiten. “De man was eerder al eens aangehouden omdat hij andere vrouwen had lastiggevallen, belaagd of in hun rust verstoord”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “In die onderzoeken was hij enige tijd geleden vrijgelaten. Maar nu is hij dus opnieuw door de onderzoeksrechter aangehouden wegens het lastigvallen van mevrouw Verlinden.”

Volgens wat we uit goede bronnen vernamen, zou de man nooit bedreigend zijn overgekomen bij zijn slachtoffers. “Hij wou aangenaam kennismaken, ze uitnodigen voor etentjes en had ook enige verlangens. Gevaarlijk of agressief was hij nooit, mogelijk heeft hij psychische problemen”, klinkt het. (pl, cds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer