Wie is Tate McRae? De ‘Britney Spears van deze generatie’ staat vanavond in Lotto Arena

De Canadese Tate McRae (20) treedt dinsdag op in een uitverkochte Lotto Arena. Voor zo’n achtduizend Gen Z’ers toont ze waarom zij de Britney Spears van hun generatie genoemd wordt.

Eline Debie

Wie al eens de commerciële radiostations opzet, kent de bekendste deuntjes van Tate McRae wel. Wie weleens op TikTok scrollt, is ze mogelijk kotsbeu. De carrière van de Canadese popprinses raakt echt gelanceerd wanneer ze haar muziek in 2020 begint te delen op de app. De single You Broke Me First gaat viraal en wordt opgepikt door de radiostations. Het lied over liefdesverdriet eindigt bij ons op een vierde plaats in de Ultratop 50. Tate – haar echte naam is Tatum – is dan amper zestien jaar oud, maar ze heeft al dertien singles uitgebracht.

Haar piepjonge leeftijd is een van de redenen waarom McRae vergeleken wordt met Britney Spears. Ook zij scoorde haar eerste megahit op 16-jarige leeftijd. Spears is op haar 13de te zien in het kinderprogramma The Mickey Mouse Club, Tate neemt op dezelfde leeftijd deel aan de Amerikaanse So You Think You Can Dance. Ze wordt derde. Vanaf dan heeft ze een zekere bekendheid in de VS en brengt ze muziek uit, een ster wordt ze drie jaar later.

De nieuwe Britney

McRae zet zich na de TikTok-doorbraak in de markt als een bravere Billie Eilish. Ze is een trieste tiener die boos is op de wereld en vooral op die ene jongen die haar hart brak. Singles als She’s All I Wanna Be en Chaotic passen perfect in dat plaatje. “Stupid boy making me so sad”, zingt ze vol zelfmedelijden.

@tatemcrae

And she’s all i wanna be so bad

♬ original sound - tate mcrae

Eind 2023 kiest ze voor een nieuwe artistieke richting. In september, niet lang na haar twintigste verjaardag, brengt de zangeres de single Greedy uit. Een up-tempo popnummer pur sang. De droevige tiener is verdwenen, Tate is een twintiger met de bewegingen van Britney en het sexappeal van Christina geworden. “Mijn pop girl era begint”, schrijft ze op TikTok. “Ik zou mezelf ook willen”, zingt ze met attitude. Greedy wordt Tate’s eerste nummer-één-hit.

De Canadese besluit het danstalent dat haar zo ver bracht in So You Think You Can Dance in te zetten. Haar optredens bij Saturday Night Live en op de Billboard Music Awards in november zijn een keerpunt. Het internet doopt de zangeres tot ‘de nieuwe Britney’ en ‘Gen Z’s Britney Spears’. Haar dansstijl doet heel erg denken aan de popprinses van de nillies. Vloeiende bewegingen, grote gezichtsuitdrukkingen en technische precisie, altijd in combinatie met een blote buik. McRae geeft toe dat ze inspiratie haalt uit vroegere optredens en videoclips van Britney. “Niemand deed het ooit zoals zij”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

McRae maakt wat ze leerde van Spears meer ‘Gen Z’ en giet er een extra pikant sausje over. Anno 2024 wordt een vrouwelijke popster gelukkig niet meer geslutshamed als in de vroege jaren 2000. Tate hoeft ook niet vol te houden dat ze maagd blijft tot het huwelijk, zoals Britney destijds.

Popprins

Ook op liefdesvlak is Tate goed op weg om Spears op te volgen. Want een popprinses wordt liefst gezien aan de arm van een andere popster, zoals Britney en Justin Timberlake. Sinds januari doen geruchten de ronde over een relatie tussen Tate McRae en The Kid Laroi. De twee werden meermaals hand in hand gespot. De Australische artiest is de perfecte match op papier. Hij scoorde in 2021 een wereldhit met het nummer Stay, samen met Justin Bieber. The Kid Laroi is twintig jaar, net als Tate, en erg populair bij de jonge generatie. Wanneer ze uit elkaar gaan, kunnen beiden scoren met songs over de breuk. Win-win.

De Lotto Arena is de achtste stop in de wereldtournee van de Canadese popster die op 17 april begon en doorgaat tot november. Twee jaar geleden stond ze nog voor duizend man te zingen in Trix. Tate McRae zal tijdens haar tour maar liefst 58 optredens geven in Europa, Australië en Noord-Amerika. Laat ons hopen dat deze popprinses beter ondersteund wordt dan haar voorganger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER