Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nog geen 10.000: elektrische auto’s blijven marginaal verschijnsel op Belgische wegen

Elektrische wagens zitten in de lift, maar blijven een marginaal verschijnsel op de Belgische wegen. Op 1 augustus reden er 9.244 elektrische personenwagens rond in ons land. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel over het Belgisch wagenpark.

161 reacties

  • Roger Boxberger

    5 jaar geleden
    Onze regerende onbekwame kunnen ons nog niet verzekeren van voldoende elektriciteit om onze aardappelen te koken en ze willen iedereen een elektrische wagen aansmeren,begrijpen wie begrijpen kan.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Dat is vooral voor dikke nekken of om reclame te maken. Want die auto's kunnen maar een beperkte afstand rijden en er is niet genoeg infrastructuur om ze op te laden. Die batterijen zijn het afval van morgen.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Wouters waterstof is de toekomst, en ondertussen is lpg een goede tussenoplossing, lpg is niet vervuilend, als je het niet verbruikt , verbranden ze de rest, dus geen extra vervuiling. En heel goedkoop 0,5€ de liter....
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Wat hadden ze nu gedacht, denken die nu echt dat wij hopen geld hadden voor een auto die om de haverklap moet opgeladen worden?
  • Hugo Van Haevre

    5 jaar geleden
    Wie kan er min 80000€ neertellen voor een auto ik als gepensioneerde zeker en vast niet