© Raymond Lemmens

Wouter Vrancken reageert na kritiek op salonremise: “Had ik mijn spelers met tien tegen elf vooruit moeten jagen?”

Wouter Vrancken heeft voor het eerst gereageerd op zijn schorsingsvoorstel na de salonremise tegen Westerlo (1-1) tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie.

Yanko Beeckman

LEES OOK. Bondsparket wil schorsingen en boetes na salonremise in Westerlo-Genk

“Ik was in die slotfase maar met één ding bezig: mijn spelers duidelijk maken dat we bij de 1-1 stand play-off 1 hadden bereikt”, aldus de Genkse T1.

“Wat had ik anders moeten doen? Hen met tien tegen elf vooruit jagen? Om daarna opnieuw het verwijt te krijgen dat we leepheid missen? Joris (Kayembe gaf de bal zelfs aan tegenstander Madsen, red.) beseft achteraf maar al te goed dat hij daar in de fout is gegaan. Die actie bewijst nogmaals dat die situatie spontaan op het veld is ontstaan. In Westerlo is het camerastandpunt vanuit de hoofdtribune heel laag, waardoor je perfect kan zien wat er op de twee banken gezegd en gedaan wordt. Wel, daarop zie je duidelijk dat er geen enkel contact geweest is tussen de twee kampen. We waren voortdurend met onze eigen ploeg bezig, om ons eigen doel te bereiken. Ik kan dit voorstel moeilijk begrijpen. Er zijn mensen van de club bezig met het beroep. Voor de rest zie ik wel hoe het gaat.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL