Monique Daems (Visit Lier) en Ilse Lambrechts, schepen van Toerisme.© Luc Peeters

Feest op de fiets met Cycling Dinner in Lier

Lier -

Cycling Diner bestaat vijftien jaar. Daarom organiseert Visit Lier dit jaar een feesteditie met twee fietsroutes uit eerder edities in een nieuw jasje.

“Deelnemers aan de Cycling Dinner-fietstocht kiezen uit de routes Lier-Mechelen-Lier (60 kilometer) of Lier-Ranst-Lier (52 kilometer of 43 kilometer in de ingekorte versie)”, legt schepen Ilse Lambrechts (N-VA) uit. “De culinaire fietstocht laat deelnemers kennismaken met mooie fietswegen, de rustgevende natuur, het cultureel erfgoed in de streek en fijne eetadresjes onderweg.”  

Deelnemers starten met een ontbijt op de Grote Markt in Lier en fietsen dan van gerecht naar gerecht. “Bij vertrek worden vier maaltijdvouchers en een duidelijke routebeschrijving meeggegeven. Voor het hoofgerecht zijn er telkens drie keuzemaaltijden: vis, vlees of vegetarisch.”

Cycling Dinner loopt van 3 april tot en met 6 oktober. Telkens van woensdag tot zondag. Deelnemen kost 40 euro per persoon. Tot 10 jaar betaal je 24 euro. Reserveren is enkel verplicht voor groepen vanaf zeven personen.

“Op het einde van het seizoen deelt Visit-Lier twee hotelovernachtingen uit. Wie een leuke foto op Instagram deelt met #cyclingdinnerlier wint een fluohesje”, zegt Lambrechts enthousiast. “Nieuw in deze editie is dat elke 50ste deelnemer een kleine verrassing krijgt.”

Meer informatie kan je vinden via www.visitlier.be.

Je kan ook een weekendje weg winnen.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners