Ochtendspits in de war door ongevallen in Wommelgem en Mechelen-Zuid

Themabeeld. © BELGA

'Eén blok stilstaand verkeer.' Zo omschreef Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum de situatie op de E313 richting Antwerpen maandagochtend. Door een ongeval in Wommelgem stond er meer dan twee uur file. Ook een ongeval in Mechelen-Zuid veroorzaakte problemen.

mtm

Rond 6 uur kwamen een auto en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding op de E313, ter hoogte van Wommelgem. De auto versperde tot na 7 uur de rijweg, waardoor er maar één rijstrook beschikbaar was.

Het ongeval veroorzaakte een pak hinder. 'Het is altijd druk daar in de ochtendspits en het verkeer moest er een tijdlang over één rijstrook', zegt Bruyninckx. Dat leidde tot een enorme vertraging, vanuit Herentals-West was het zelfs even 2,5 uur aanschuiven. 'Ook op de E34 was het aanschuiven van Zoersel tot Ranst.'

Ook wie van Antwerpen naar Brussel moest, ondervond hinder. Ter hoogte van Mechelen-Zuid, op de E19, gebeurde iets na 7 uur een ongeval waarbij twee van de drie rijstroken versperd raakten. Daardoor ontstond er een file richting hoofdstad. Ook daar liepen de wachttijden op tot boven het uur. Het ongeval is intussen afgehandeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.