Jan Bakelants vandaag onder het mes, maar dat is deze keer goed nieuws

© Photo News

Een week vroeger dan gepland wordt Jan Bakelants (32) vandaag geopereerd. Het inwendige titaniumkorset dat de renner van AG2R-La Mondiale sinds oktober draagt na zijn zware val in de Ronde van Lombardije zal worden verwijderd.

bvc

Normaal gezien zou Bakelants met deze ingreep nog een week wachten en nog de GP Frankfurt (1 mei) rijden, maar omdat hij nog altijd niet verlost is van de zware bronchitis, die hem ook al aan de kant hield in Luik-Bastenaken-Luik, geeft hij verstek voor Frankfurt en wordt de operatie vervroegd.

Bakelants, die in Lombardije zeven ribben en vier ruggenwervels brak, maakte eind maart zijn comeback in de Classic Loire Atlantique en reed nadien ook met succes de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. “Ik heb tijdens die koersen nooit last gehad van mijn rug en ik had een zeer goed gevoel. Doordat de breuk zeer goed genezen is, kan het osteosynthesemateriaal er nu al sneller uit dan gepland en door die bronchitis kan ik momenteel toch amper trainen. Om tijd te winnen en omdat ik zo mijn zomerprogramma nog beter kan voorbereiden, heb ik in overleg met de ploeg en de dokters besloten om de operatie nu al te doen. Ik wil hiermee een zwaar hoofdstuk uit mijn carrière voorgoed afsluiten.”

Door deze nieuwe zware ingreep en de nieuwe revalidatie zal Bakelants niet kunnen deelnemen aan de Tour. De Kempenaar hoopt tegen de Ronde van Polen helemaal hersteld te zijn en via die wedstrijd toe te werken naar een glansrol in de Vuelta. Daar hoopt hij door een sterke zomer- en najaarscampagne te rijden ook een ticket voor het WK in Innsbruck te kunnen bemachtigen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen