© Joren De Weerdt

Reclamemaker over mogelijke coalitie: “Je kan beter in de tent zitten dan er pipi tegen te doen”

Harry Demey, Antwerps reclamemaker die zich ook graag mengt in het publieke debat, vindt dat Groen de uitdaging moet aangaan en mee in bad stappen met N-VA. In een opmerkelijke post in onze Facebookgroep ‘Antwerpen Kiest’ zegt hij dat het beter is om nu een risico te nemen, dan binnen een tijd spijt te hebben. Ofwel: “Je kan beter in de tent zitten dan er langs buiten pipi tegen te doen.”

ph

De Antwerpenaar, die in het verleden campagnes voor de stad ontwikkelde en de geestelijke vader is van de ‘stralende A’, schreef een open brief aan lijsttrekker Wouter Van Besien en Groen-voorzitster Meyrem Almaci: “Ik begrijp dat jullie in de campagne moesten zeggen ‘nooit met N-VA’. Dat heeft jullie allicht best wat stemmen opgeleverd. Goed gedaan dus. Maar nu zijn we na de verkiezingen en terug in de realiteit.”

Een groene stad, met betere luchtkwaliteit en een gezondere mobiliteit, kan er volgens Demey niet komen als Groen bewust aan de zijlijn blijft staan. “Stel maar eens dat jullie drie schepenen zouden kunnen leveren. Stel dat dit de schepenen van Milieu, Mobiliteit en bijvoorbeeld Stads- en Buurtonderhoud zouden zijn. En stel dat jullie door met elkaar te praten er allebei beter van zouden worden. Zou onze stad er dan niet beter op worden?”

Lees hier de volledige post van Harry Demey op Antwerpen Kiest

Bart De Wever heeft, in de hoop een steviger coalitie te kunnen neerzetten, de hand uitgestoken naar Groen. Dat reageert zeer afwachtend. De Wever op zijn beurt zegt dat hij in zijn rol van formateur ook met anderen spreekt, en heel discreet zal blijven over de vorderingen.

LEES OOK. Van Besien gaat in op uitnodiging van “nederige” De Wever voor gesprek, maar sluit coalitie nog steeds uit

ANALYSE. Is de uitgestoken hand van De Wever aan Van Besien een strategische zet en valt Groen te masseren?