Flink meer abonnees Netflix, beste eerste kwartaal sinds 2020

Nieuws
Netflix heeft de beste start van het jaar achter de rug sinds 2020, toen de coronapandemie uitbrak. De videostreamingdienst kreeg er in het eerste kwartaal meer dan 9 miljoen abonnees bij. In de eerste drie maanden van vorig jaar zwakte de klantenaanwas nog af tot minder dan 2 miljoen.
anp
donderdag 18 april 2024 om 22:44 aangepast 23:26
Afbeelding
beeld anp

De sterke cijfers van Netflix zijn onder meer te danken aan het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het Amerikaanse bedrijf schatte eerder dat meer dan 100 miljoen mensen een account gebruikten waarvoor ze niet betaalden.

Maar Netflix zet de laatste tijd ook flink in op het verbeteren van zijn assortiment aan films en series. Volgens kenners leverde Netflix dit jaar tot nu toe elke paar weken een nieuwe hit af. Dan gaat het om titels als Fool Me Once, Griselda, The Gentlemen, 3 Body Problem en de realityshow Love is Blind.

Beleggers en analisten letten bij Netflix elk kwartaal scherp op het aantal abonnees dat erbij is gekomen. Maar Netflix zelf wil liever dat de markten kijken naar meer traditionele bedrijfscijfers zoals de omzet en de winst. Die vielen de voorbije periode met ruim 9 miljard en dik 2 miljard dollar ook fors uit. De onderneming heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het telkens melden van het aantal nieuwe abonnees.

Dat laatste valt niet goed op Wall Street. In de zogeheten nabeurshandel in New York ging het aandeel Netflix donderdag flink omlaag. Waarschijnlijk wil Netflix zo voorkomen dat beleggers het bedrijf straks de rug toekeren als de groei weer wat afzwakt, iets dat vroeg of laat toch zal gebeuren. Netflix waarschuwt zelf ook al dat er in het tweede kwartaal van dit jaar naar verwachting wat minder abonnees bijkomen. Dat zou een gevolg zijn van seizoensinvloeden.

Om verder te kunnen blijven groeien, heeft Netflix in sommige landen inmiddels een goedkopere versie van zijn app geïntroduceerd waarbij je tussen het kijken door ook reclames te zien krijgt. Het bedrijf is daarnaast begonnen met investeren in live-uitzendingen, met comedyspecials, worstelen en binnenkort een bokswedstrijd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jumbo roept rozijnenbollen terug, want mogelijk chocoladebroodjes

Supermarktketen Jumbo roept zakken minirozijnenbollen terug waar mogelijk minichocoladebroodjes in zitten. Daardoor staat het allergeen soja niet op de verpakking vermeld, aldus Jumbo.

Afbeelding

Ook Colombia verbreekt betrekkingen met Israël om Gaza

Colombia verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Israël. Dat maakte president Gustavo Petro bekend nadat hij eerder al felle kritiek had geuit op premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro).

Afbeelding

Adema geeft toch vrijstelling voor bestrijdingsmiddelen kersen

Kersentelers mogen een jaar langer gebruikmaken van twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg. Demissionair landbouwminister Piet Adema schrijft aan de Tweede Kamer dat hij deze vrijstelling 'nog eenmaal' verleent.

Afbeelding

Fietser (88) komt om na aanrijding door auto op N357 in Friesland

Een 88-jarige man is woensdagmiddag om het leven gekomen in het Friese Finkum, nadat hij op de fiets door een auto was aangereden. Het slachtoffer komt uit de gemeente Leeuwarden, waar Finkum toe behoort, meldt de politie.

Afbeelding

Gewonde agenten door explosief bij 1 mei-demonstratie in Parijs

Bij een 1 mei-demonstratie in Parijs zijn zeven agenten gewond geraakt door een explosief, melden de nieuwszender BFM TV en de krant Le Monde. Ze zijn volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht.