Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

Nieuws
Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. Met haar zou Trump een verhouding hebben gehad.
anp
donderdag 18 april 2024 om 23:43
Afbeelding
beeld anp

Eerder op donderdag mocht een jurylid zich van de rechter terugtrekken omdat er details over haar identiteit waren uitgelekt. Het is de bedoeling dat juryleden anoniem blijven.

Rechter Juan Merchan hoopt vrijdag nog eens zes juryleden ter afwisseling aan te wijzen. Maandag gaat het proces dan echt van start.

Tegen Trump lopen ook zaken in Washington, Georgia en Florida, maar deze zwijggeldzaak in New York is waarschijnlijk de enige die dit jaar kan worden afgerond. Rechter Merchan verwacht dat de zaak zo’n zes weken zal duren.

In alle vier de zaken heeft de oud-president verklaard onschuldig te zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Weinstein krijgt nieuw proces na terugdraaiing veroordeling 2020

De rechtszaak tegen Harvey Weinstein over seksueel misbruik moet opnieuw. Een gerechtshof in New York draaide vorige week zijn veroordeling uit 2020 terug omdat de beruchte oud-filmproducent geen eerlijk proces zou hebben gehad.

Afbeelding

Geen treinen tussen Haarlem en Voorhout door beschadigde spoorbrug

Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen door een beschadigde spoorbrug. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, rijden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

Afbeelding

Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

Afbeelding

Jumbo roept rozijnenbollen terug, want mogelijk chocoladebroodjes

Supermarktketen Jumbo roept zakken minirozijnenbollen terug waar mogelijk minichocoladebroodjes in zitten. Daardoor staat het allergeen soja niet op de verpakking vermeld, aldus Jumbo.

Afbeelding

Ook Colombia verbreekt betrekkingen met Israël om Gaza

Colombia verbreekt de diplomatieke betrekkingen met Israël. Dat maakte president Gustavo Petro bekend nadat hij eerder al felle kritiek had geuit op premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Een vijfde meer winst voor Amerikaanse investeerder KKR

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, in Nederland eigenaar van onder meer fietsenbedrijf Accell en de vakantieaanbieders Roompot en Landal GreenParks, heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 863,7 miljoen dollar (811 miljoen euro).