‘Shopaholic’-auteur Sophie Kinsella onthult dat ze vecht tegen hersenkanker

Sophie Kinsella© Getty

Sophie Kinsella (54), de bestsellerauteur achter de boekenreeks ‘Shopaholic’, heeft onthuld dat ze een behandeling krijgt voor hersenkanker .

“Ik wilde al heel lang een gezondheidsupdate met jullie delen maar ik heb gewacht tot ik de kracht had om het te doen”, zegt ze.

“Eind 2022 kreeg ik de diagnose glioblastoom, een vorm van agressieve hersenkanker. Ik heb dit niet eerder gedeeld omdat ik er zeker van wilde zijn dat mijn kinderen het nieuws privaat konden horen en verwerken, en zich aanpassen aan ons ‘nieuwe normaal’.”

Glioblastomen zijn een snelgroeiend type hersentumor en het meest voorkomende type kankerachtige (kwaadaardige) hersentumor bij volwassenen, volgens Cancer Research UK .

“Alles stabiel”

Kinsella, die met haar man en kinderen in het Verenigd Koninkrijk woont, zei dat ze in behandeling is bij een ‘uitstekend team’ in een ziekenhuis in Londen, en dat ze ‘een succesvolle operatie en daaropvolgende radiotherapie en chemotherapie heeft ondergaan, die nog steeds gaande is’.

“Op dit moment is alles stabiel en voel ik me over het algemeen heel goed, hoewel ik erg moe word en mijn geheugen nog slechter is dan voorheen,” voegde ze eraan toe.

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ruim 45 miljoen boeken

De auteur, die ook de naam Madeleine Wickham draagt, heeft volgens haar website ruim 45 miljoen exemplaren van haar boeken, die in meer dan 40 talen zijn vertaald, in meer dan 60 landen verkocht .

Haar hoofdpersonage uit Shopaholic, Becky Bloomwood, een financiële journalist die dol is op winkelen en hopeloos is met geld, verscheen in 2009 op het grote scherm in een verfilming van Confessions of a Shopaholic. Ze werd gespeeld door de Australische actrice Isla Fisher.

“Ik stuur je zoveel liefde en helende energie”, reageerde Fisher op het slechte nieuws.

Kinsella’s nieuwste boek, de romantische komedie The Burnout, werd in oktober uitgebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen