Joyce Lefevre in actie.© BELGA

Joyce Lefevre uit Deurne is de enige Antwerpse deelnemer aan het WK G-atletiek in Japan

Deurne -

Zeven Belgische atleten nemen van vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei deel aan het wereldkampioenschap G-atletiek in Kobe, Japan. Onder hen bevindt zich ook de rolstoelsprintster Joyce Lefevre uit Deurne.

Het WK, dat wordt gehouden in het Kobe Universiade Memorial Stadium, verwacht ongeveer 1.300 atleten uit 100 landen. Daarvan vertegenwoordigen zeven Atleten België, waaronder drie Vlamingen die aangesloten zijn bij G-sport Vlaanderen en/of de Vlaamse Atletiekliga. Rolstoelsprinster Joyce Lefevre neemt deel aan de 100 en 800 meter. Op beide afstanden won ze brons tijdens het EK G-atletiek in Berlijn in 2018.

Voor Lefevre, is het WK een belangrijke stap richting de Paralympische Spelen in Parijs deze zomer. Joyce Lefevre heeft al meerdere topprestaties behaald op internationale sportevenementen. Zo nam de atlete deel aan de Paralympische Speken in Tokio. Op de 800 meter reed ze naar een zevende plaats, dezelfde plek die ze op de 100 meter behaalde.

De wereldkampioenschappen G-atletiek zouden oorspronkelijk in 2021 in Kobe plaatsvinden, maar werden uitgesteld naar mei 2024 vanwege de verplaatsing van de Paralympische Spelen in Tokyo door Covid-19.

(ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek