zaterdag 20 juli 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

Anderlecht

Congolese topschutter in beeld, Boeckx keeperstrainer

Anderlecht verwelkomt straks de Congolezen Meshack Elia en Arsène Zola van TP Mazembe. Volgens sommigen kunnen de flankaanvaller en verdediger het pad effenen voor Jackson Muleka (19).

Deze spits was topschutter in Congo en in de Afrikaanse ­Champions League, maar Mazembe wil Muleka nog niet kwijt en mocht daarom zelfs niet mee naar de Afrika Cup. RSCA manoeuvreert, maar is niet de enige gegadigde.

Frank Boeckx (32, foto) zit volgend jaar wel nog bij paars-wit. Er wordt een project uitgewerkt waarbij Boeckx zijn contract tot 2020 zal verlengen en naast derde doelman ook keeperstrainer bij de U21 wordt. Eigenlijk wilde Boeckx zelf nog spelen en er was interesse van Lokeren en uit Nederland, maar Kompany zag hem het liefst in deze rol. Dat betekent wel dat tweede keeper Davy Roef voorlopig niet meer weg mag.

Anderlecht vertrok naar Hamburg voor een oefenmatch. Daarbij viel op dat naast Boeckx ook Trebel, Sanneh, Milic, Thelin en Santini niet mee reisden. Voor Santini dringt Trabzonspor aan, voor Milic is de deal met Rizespor bijna rond.

RSCA heeft ook een nieuwe langdurig geblesseerde. Zakaria Bakkali werd geopereerd aan de knie en is vier maanden out. De flankaanvaller viel uit met dezelfde pijn als vorig jaar en rust kon nu niet meer baten.

Geen contract voor Sam

Sydney Sam (31) krijgt uiteindelijk geen contract. De Duitse flankspeler slaagde nochtans voor zijn medische tests en poseerde in RSCA-shirt, maar wilde meer dan één jaar contract en een stevig loon. Daar had paars-wit gezien zijn blessuregevoeligheid te veel twijfels bij. (jug)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws