Stand-upcomedian Michael Van Peel stopt met eindejaarsconference

© ID/ photo agency

Michael Van Peel stopt na tien jaar met zijn eindejaarsconference “Van Peel Overleeft”. Dat heeft de Antwerpse stand-upcomedian maandag gezegd in een podcast met Alex Agnew. De conferentie “Van Peel Overleeft 2018” wordt de tiende en laatste conference.

Het was intussen een jaarlijkse traditie: Michael Van Peel die een jaaroverzicht brengt in de Vlaamse culturele centra. De show was ook te zien op Canvas.

Dit jaar brengt hij zijn tiende en ook laatste conference. “Hoe zien de volgende tien jaar eruit?”, vraagt Alex Agnew aan Van Peel. “Anders”, antwoordt Van Peel. “Ik heb altijd gezegd dat ik het niet ging blijven doen. Dit wordt de laatste conference. Ik ga andere dingen doen hierna.”

Die show is volgens Van Peel “minder en minder een chronologisch overzicht, minder een eindejaarsconference, meer een ander soort show”. “Ik heb het gevoel dat ik daarmee al heb gezegd wat ik wou zeggen. Ik vond het een goed moment om hier af te sluiten.”

Wat hij nadien precies gaat doen, is niet helemaal duidelijk. “Ik zou wel eens langer willen werken aan een show. Op het moment dat de show goed zit voor mij, is het zowat eind januari. En dan is hij eigenlijk al bijna gedaan en al lang opgenomen voor de tv. Ik heb dat graag gedaan en ben daar elk jaar in blijven groeien. Het is tijd om verder te groeien en de volgende stap te zetten.” Er liggen alleszins veel ideeën klaar. “Het wordt wellicht een volwaardige comedyshow”, aldus Van Peel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen