Koning Willem-Alexander: dankbaar dat iedereen weer aanwezig is

Nieuws
Koning Willem-Alexander is blij dat hij Koningsdag dit jaar weer met zijn hele gezin viert. Tijdens Koningsdag in Emmen zei de koning daar dankbaar voor te zijn.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 13:20
Afbeelding
beeld anp

‘Om met je eigen gezin je verjaardag te kunnen vieren, dat is natuurlijk het allermooiste wat je kan meemaken’, zei de koning. ‘Ik ben blij dat iedereen er weer is. Om samen te zijn en het in Emmen te kunnen vieren. En daarna ook natuurlijk met zijn vijven, en met vrienden en familie. Ik ben dankbaar dat iedereen hier in volle gezondheid weer aanwezig is vandaag.’

Vorig jaar ontbrak prinses Alexia bij de feestelijkheden in Rotterdam. Zij miste toen de verjaardag van haar vader door de examenperiode van haar studie in Wales.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luchthaven Nieuw-Caledonië dicht tot 2 juni om onrust

De internationale luchthaven van Nieuw-Caledonië blijft nog zeker een week gesloten vanwege de onrust in de eilandengroep. Meerdere Nederlanders konden het Franse overzeese gebied de afgelopen tijd verlaten met evacuatievluchten van andere landen.

Afbeelding

Hulpverlener voor Nederlanders gearriveerd op Mallorca

De hulpverlener die was vertrokken vanuit het ANWB-steunpunt in Barcelona, is inmiddels gearriveerd op Mallorca. Hij zal de Nederlanders die zijn getroffen door het instorten van de beachclub op het eiland gaan bijstaan, zo meldt een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale.

Afbeelding

Corendon-oprichter hekelt ultrakorte vluchten: schaf ze gewoon af

Bij vakantieaanbieder Corendon is weinig begrip voor hogere ticketbelastingen voor vluchten over langere afstanden. Juist het vliegtuig pakken voor relatief korte afstanden is in de ogen van oprichter en grootaandeelhouder Atilay Uslu een groot probleem voor het milieu.

Afbeelding

Ex-landbouwminister Veerman: sla in Brussel niet met vuist op tafel

Oud-landbouwminister Cees Veerman (CDA) waarschuwt voor een al te grote mond van een nieuwe landbouwminister in Brussel. Nederland moet bij de Europese Commissie niet met de vuist op tafel slaan om op die manier te proberen uitzonderingen voor Nederlandse boeren af te dwingen.

Afbeelding

China hint op maatregelen tegen Europees varkensvlees

China denkt steeds nadrukkelijker over vergeldingsmaatregelen tegen de Europese Unie, die meerdere onderzoeken doet naar mogelijk oneerlijke concurrentie door Chinese bedrijven.

Afbeelding

Vrees voor 670 doden bij aardverschuiving Papoea-Nieuw-Guinea

De verwoestende aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea heeft waarschijnlijk het leven gekost aan meer dan 670 mensen. Dat zei een VN-functionaris tegen persbureau AFP.