Met deze speciale vallen wordt de Aziatische hoornaar in de val gelokt.© Wuustwezel

Wuustwezel deelt gratis vallen uit om Aziatische hoornaar te vangen en te elimineren

Wuustwezel -

Wuustwezel bindt de strijd aan met de Aziatische hoornaar en gebruikt daarvoor de innovatieve techniek: spring tapping. Opzet is om de koninginnen te vangen en zo nieuwe nesten te voorkomen. De gemeente deelt gratis vallen uit om mee te strijden tegen deze invasieve exoot.

De koninginnen van de Aziatische hoornaar ontwaken in april en bouwen dan hun eerste embryonale nesten. De speciale valletjes moeten dit echter verhinderen door ze in de val te lokken. Elke gevangen koningin vermijdt dat er een potentieel nest ontstaat.

Met het verminderen van het aantal nesten, verkleint ook de bedreiging van de Aziatische hoornaar voor inheemse honingbijen en andere insecten.

De gemeente roept de inwoners op om mee te strijden en deelt gratis vallen uit. Het plaatsen en controleren van de vallen vereist dagelijkse aandacht en betrokkenheid om succes te boeken. Wie zo’n val wil, contacteert de dienst Groen en Landschap.  (ella)

landschap@wuustwezel.be of 03.690.46.24, meer info op www.wuustwezel.be/nieuwsberichten/voorkom-de-verspreiding-van-d… ,  www.vlaanderen.be/inbo/nieuws/bestrijding-van-de-aziatische-hoo…en www.wuustwezel.be/aziatische-hoornaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners