Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Een beeld uit Star Trek Into Darkness.Beeld Gratis

Snakt u bij dit wispelturige weer ook naar een gezellig avondje in de luie, warme zetel? Dan bent u hier aan het juiste adres voor enkele tv-tips. Een volledig overzicht van de televisieprogrammatie vindt u hier.

Star Trek Into Darkness

Een terrorist pleegt een aanslag op een geheime basis van Starfleet. Kapitein Kirk en de bemanning van de USS Enterprise starten een klopjacht om de mysterieuze terrorist, die ook in het bezit is van een massavernietigingswapen, op te sporen. Wanneer de identiteit van de boosdoener wordt onthuld, blijkt dat niet iedereen binnen de organisatie van Starfleet even onschuldig is.

Om 20.40 uur op CAZ.

Check-point

'Daphne.' Franse documentaire (2018) van Jules Giraudat over de Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia die haar onderzoek naar corruptie en fraude in Maltese regeringskringen met de dood moest bekopen. In Check-point gaan we op zoek naar de drijfveren van Daphne en wie haar vel wilde.

Om 21.15 uur op Canvas.

Wereldkampioenen

Dries Mertens leek dit seizoen op weg zich onsterfelijk te maken in Napels, maar uiteindelijk moesten de Napolitanen de Italiaanse landstitel toch opnieuw aan Juventus laten. Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck, presentator Otto-Jan Ham en voetbalanalist Youri Mulder nemen de pocketspits van de Rode Duivels vanavond onder de loep aan tafel bij Ben Crabbé.

Om 21.30 uur op Eén.

Rolling Stone: Stories from the Edge

Amerikaanse documentaire (2017) van Blair Foster en Alex Gibney over de geschiedenis van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. In hun nieuwe (tegen)cultuurmagazine Rolling Stone bespreken Jann en Jane Wenner samen met Ralph Gleason de hippietijdgeest: het druggebruik van de Grateful Dead, het groupies-fenomeen en de opkomst van Ike en Tina Turner. Jann Werner neemt een legendarisch interview af van John Lennon op een belangrijk moment voor The Beatles. Wonderkind Cameron Crowe komt de redactie versterken.

Om 22.35 uur op Canvas.

Rolling Stone: Stories from the Edge
Beeld AFP

Miriam Beerman – Van chaos naar kunst

Het werk van Miriam Beerman gaat vaak over menselijk leed, zoals het leed veroorzaakt door de holocaust, dat zijn weerslag heeft op vele generaties. Persoonlijk leed is Beerman ook niet vreemd: haar echtgenoot overleed op jonge leeftijd en zij voedde haar zoon in haar eentje op. Ondanks alles gelooft de Amerikaanse kunstenares in het leven.

Om 22.55 uur op NPO2.