Eden Golan zingt beladen songfestivalinzending alsnog in Tel Aviv

Nieuws
De Israëlische zangeres Eden Golan heeft een week na het Eurovisie Songfestival alsnog de beladen originele versie van haar inzending in het openbaar gezongen. Dat deed ze zaterdagavond tijdens een manifestatie in Tel Aviv.
anp
zondag 19 mei 2024 om 11:24
Afbeelding
beeld anp

Golan wilde oorspronkelijk met het nummer October Rain meedoen aan het songfestival, maar dat liedje werd afgekeurd omdat het een politieke boodschap had. Het nummer werd daarna herschreven en bewerkt tot Hurricane, waarmee Golan vorige week in Malmö vijfde werd. De titel van de originele song zou verwijzen naar de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober 2023.

‘Dit is de eerste keer na het songfestival dat ik op het podium sta’, vertelde Golan volgens Israëlische media aan de aanwezigen. ‘Ik wil vanavond op dit podium October Rain zingen en ik bid dat iedereen veilig thuis komt.’

Het optreden van Golan werd enthousiast ontvangen door de aanwezigen. Op het songfestival werd de zangeres tijdens haar optredens steevast uitgejoeld door een groot deel van het publiek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gasprijs daalt door afnemende zorgen over Noorse aanvoer

De Europese gasprijs is maandag verder gedaald door de afnemende zorgen over de aanvoer van gas uit Noorwegen. Afgelopen weekeinde werden de Noorse gasleveringen aan Europa namelijk weer hervat, nadat leveringen vorige week tijdelijk werden stopgezet door een barst in een pijpl..

Afbeelding

Duitse CSU wil 'net als in Frankrijk' snel nieuwe verkiezingen

Na de verkiezingsnederlaag van de SPD-partij van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt uit conservatieve hoek opgeroepen tot vervroegde parlementsverkiezingen. CSU-leider ç riep de linkse regeringschef op het voorbeeld van Frankrijk te volgen.

Afbeelding

Ruim 25.000 handtekeningen voor petitie verplichte stagevergoeding

De jongerentak van vakbond CNV en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) overhandigen dinsdag een petitie met meer dan 25.000 handtekeningen voor een verplichte stagevergoeding aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Oppositie wint in Spanje, maar verschil met Sánchez' partij klein

In Spanje heeft de rechtse Volkspartij (Partido Popular - PP) de Europese verkiezingen gewonnen, maar de linkse PSOE van premier Pedro Sánchez is niet weggevaagd. De sociaaldemocraten verliezen, maar volgens Spaanse media 'leeft' de partij nog.

Afbeelding

Macron meent dat Fransen straks 'de goede keuze maken'

De Franse president Emmanuel Macron heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat de Fransen in de naderende verkiezingen 'de goede keuze maken'.

Afbeelding

Franse beurs zakt na vervroegde verkiezingen, AEX ook lager

De beurs in Parijs ging maandag ruim 2 procent omlaag onder aanvoering van de Franse banken. De koersdaling volgde op de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk uit te schrijven.