Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

Nieuws
Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.
anp
zondag 19 mei 2024 om 07:35 aangepast 13:20
Afbeelding
beeld anp

Er kan tijdens de buien meer dan 30 millimeter regen in een uur vallen. Heel plaatselijk kan het ook gaan hagelen, met hagelstenen tot 1 centimeter doorsnee en met windstoten.

Volgens Weeronline lijken de buien maandag iets verder richting de kust te trekken. "Toch lijkt het erop dat het in de gebieden aan zee en in het uiterste noorden het hele pinksterweekend vaak droog blijft", denkt het weerbureau. "Hier is het dan ook heerlijk weer om buiten iets te ondernemen."

Na maandag kan het mogelijk kletsnat worden door een buiengebied dat in de nacht naar woensdag vanuit het zuiden richting het noordwesten over het land trekt. Het is nog niet duidelijk of het hele land te maken krijgt met regen, maar grote neerslaghoeveelheden sluit Weeronline niet uit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Energie-NL: betaal uitbreiding stroomnet niet via energierekening

De gigantische investeringen in het stroomnet die de komende jaren nodig zijn voor de energietransitie moeten niet via de energierekening van consumenten worden betaald.

Afbeelding

Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook.

Afbeelding

Trump maakt account aan op TikTok

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft een account aangemaakt op TikTok. Als president probeerde hij dat Chinese socialemediaplatform nog te verbieden en afgelopen maart noemde hij het nog een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Afbeelding

Omtzigt: premier Schoof heeft ruimte voor eigen koers

Beoogd premier Dick Schoof krijgt zelf ruimte om met beleid te komen, zei Pieter Omtzigt (NSC) in het programma WNL op Zondag. Op onderwerpen als migratie, justitie, goed bestuur of landbouw is het hoofdlijnenakkoord gedetailleerd, maar op andere onderwerpen zoals onderwijs of..

Afbeelding

Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. 'Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden', zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

Afbeelding

Zelensky: China verhindert landen naar vredestop te komen

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hebben ruim honderd landen aangegeven aanwezig te zijn bij de vredestop voor Oekraïne over twee weken. Maar het lijkt erop dat China zal ontbreken in Zwitserland.