© GMAX AGENCY

Overname Lierse in stroomversnelling

De overname van Lierse komt stilaan in een stroomversnelling. Nadat eerdere onderhandelingen met een Japanse en Kazachse kandidaat geen onmiddellijk resultaat hebben opgeleverd, lijken een groep rond ex-Waregemspeler David Nakhid en een Grieks consortium nu over de beste troeven te beschikken.

gegy, kugu

Het is een publiek geheim dat huidige ­eigenaar Maged Samy graag nog voor de jaarwisseling af wil van zijn Belgisch voetbalspeeltje. En dus begint de tijd te dringen voor de Egyptenaar. Die voerde de jongste maanden vooral gesprekken met een groep uit Kazachstan, die interesse heeft in de overname van een Belgische club en ook al langs onder meer Union, Moeskroen, ­Westerlo en Beerschot Wilrijk passeerde. Maar de Kazakken lieten weten tijd te hebben en pas in het voorjaar 2018 de knoop te willen doorhakken. Hetzelfde verhaal schreef Lierse met een Japans consortium, dat een overname pas in april zag zitten.

En dus was het de jongste weken zoeken naar alternatieven. In die zin klopte David Nakhid aan de deur. De ex-speler van ­Waregem was twee jaar terug nog ­kandidaat-voorzitter bij de FIFA, maar houdt zich voornamelijk bezig met een voetbalacademie in Libanon. In die context is Nakhid op zoek naar een club in Europa om zijn spelers te kunnen stallen. In de schaduw van Nakhid vertoeft de 54-jarige Cvijan Milosevic, die in de jaren negentig nog voetbalde voor Club Luik, Antwerp, Germinal Ekeren en Westerlo. Milosevic fungeert dezer dagen als manager en zat ­zaterdag nog in het Koning Boudewijn­stadion aan de zijde van CEO Jan Van Elst van Lierse. Al een paar weken volgt de groep het reilen en zeilen van de Pallieters op de voet. Bij een mogelijke overname zou met Manu Karagiannis nog een bekende naam sportief directeur kunnen worden.

Maar er is sinds heel recent ook Griekse interesse. Ook de Grieken zaten zaterdag met een delegatie te kijken naar Union - Lierse en tonen verregaande interesse. Net zoals de partij rond David Nakhid zouden de Grieken een scherp bod hebben gedaan om Lierse over te nemen, al wilde gisteren op het Lisp niemand wat kwijt over het verloop van beide overnamedossiers.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL