© Erik Vandewalle

Polder zoekt organisator eindejaarsfuif

Het polderdistrict zoekt nieuwe organisatoren voor een eindejaarsfuif. Jef Van der Poel en Thomas Van Assche, die twee keer Borderland NYE organiseerden, haken af vanwege te weinig belangstelling.

Erik Vandewalle

“Het is belangrijk dat jongeren op een veilige manier en dicht bij huis oudjaar kunnen vieren. Omdat de eindejaarsfuif Borderland NYE dit jaar niet meer wordt georganiseerd, zijn we op zoek naar nieuwe organisatoren. Omdat de kosten van een dergelijke fuif wel kunnen oplopen, gaan we de nieuwe initiatiefnemers financieel ondersteunen. Voor de eindejaarsfuif werd tot vorig jaar 2.000 euro subsidie voorzien. Als er dit jaar een nieuwe organisator wordt gevonden, moet de toelage wel opnieuw door de districtsraad worden goedgekeurd”, zegt districtsschepen Pascale De Langhe (N-VA).

“Niet alleen erkende verenigingen uit het polderdistrict, maar ook individuele personen (minstens met zijn drieën) uit het district kunnen voor maandag 5 augustus een dossier indienen. Uiteraard moet de eindverantwoordelijke minstens 18 jaar zijn. De organisatoren zoeken zelf een geschikte locatie en de fuif zal openstaan voor alle jongeren”, vult De Langhe nog aan.

Jef Van der Poel en Thomas Van Assche organiseerden de voorbije jaren tweemaal een einderjaarsfuif, maar zetten daar nu definitief een punt achter. “We houden er een financiële kater aan over. Om break-even te draaien rekenden we op ongeveer 600 fuifgasten. Het werden er maar 300. Het organiseren van een fuif wordt vaak onderschat. Je zit al gauw aan 10.000 euro algemene kosten. Denk maar aan de energiekosten, de security die je moet inhuren, mobiele toiletten, Sabam, enz. Het is goed dat het district andere organisatoren zoekt. Maar pas begin september wordt bekendgemaakt wie de eindejaarsfuif mag organiseren. Dat is veel te laat. In amper drie maanden tijd krijg je zoiets nog moeilijk rond. Ik hoop voor de polderjeugd in elk geval dat er dit jaar weer een eindejaarsfuif komt”, aldus Jef Van der Poel.

Info en kandidaturen binnen bij Vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66, 2040 Zandvliet of via mail naar vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be. 03.298.27.30