Altijd behulpzame Hendrik zorgt zelfs na overlijden nog voor anderen door spaarcenten aan goeie doelen te geven

De Brugse Hendrik Van Dale (21) was een opmerkelijk figuur. Hij droeg vaak een hoedje en wanneer hij je passeerde, dan had je hem sowieso gezien. Alles in de verleden tijd, dat klopt. Want Hendrik is niet meer. In januari van dit jaar liet hij het leven, maar vandaag is zijn dood en wat hij ermee doet, al even opmerkelijk als zijn verschijning.

tica

Nadat hij verdronk in de Ringvaart in Brugge nadat hij op weg was naar zijn werk veranderde het leven van mama Veronique Lampo drastisch. “Het was een dramatische gebeurtenis als ik dat zo mag zeggen”, vertelt ze. “Maar hoe raar het ook klinkt, Hendrik heeft mij eigenlijk een beetje door die periode geholpen.”

De jongeman hield namelijk al sinds zijn 18de verjaardag een testament bij. Een document dat voor hem heel erg belangrijk was en elk jaar op zijn verjaardag opnieuw bekeek. Dacht hij anders over een bepaald iets? Dan paste hij dat aan. “Zo had hij de hele uitvaart geregeld, wat er met zijn kledij moest gebeuren, en ook zijn spaarcenten. Dat laatste mochten we weggeven aan een tiental goede doelen, waar Hendriks papa en ikzelf nu druk mee bezig zijn. Zijn kledij moest naar tweedehandswinkels want er mocht niks verloren gaan. En ook de uitvaart moest van zijn geld betaald worden. Dat stond allemaal zo in zijn testament.”

Momenteel heeft Hendrik al de ‘Buddywerking West-Vlaanderen’ financieel geholpen met zijn spaargeld. Hij schonk € 1000 aan de werking die zorgt voor psychisch kwetsbare mensen. Wannes Cappelle, zanger van Het Zesde Metaal, is peter van de Buddywerking en een van de idolen van Hendrik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen