© Jan Van der Perre

De Wever: “Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om met Groen te besturen”

“Ik heb nog veel haar op mijn hoofd, maar er is geen enkel haar dat eraan denkt om te besturen met Groen.” Zo heeft N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op de VRT gereageerd op de berichten dat N-VA naar Groen zou kijken om mee te besturen in Antwerpen, Vlaanderen en de federale regering. De groenen hadden zaterdag zelf al voor die mogelijkheid bedankt.

Zaterdag liet Groen-voorzitster Meyrem Almaci in de marge van een campagnemeeting in Gent verstaan dat het “uitgesloten” is dat haar partij in Antwerpen mee zou besturen met N-VA. “We zijn de uitdager van de N-VA in Antwerpen en we gaan dat ook blijven. Ons programma daar staat diametraal tegenover wat dat stadsbestuur doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen in Antwerpen ongelukkig”, klonk het.

Het gebrek aan liefde blijkt wederzijds. In een reactie aan VRT herhaalt Antwerps burgemeester Bart De Wever dat hij liefst verder bestuurt met de huidige coalitie (dus samen met CD&V en Open Vld). De huidige coalitiepartners inruilen om samen te besturen met Groen lijkt voor De Wever geen optie. “Ik heb nog veel haar op mijn hoofd en er is geen enkel haar dat daaraan denkt”, aldus De Wever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer