Live voetbal

25/04Einde

Jupiler Pro League > Play-offs > Kampioenschap play-off / Speeldag 5

Antwerp - Union

0 - 3
48'Cameron Puertas56'Mohamed Amoura87'Cameron Puertas

46' Wissel

in: George Ilenikhena
out: Jurgen Ekkelenkamp

47' Geel

Toby Alderweireld

55' Wissel

in: Jacob Ondrejka
out: Eliot Matazo

58' Geel

Jelle Bataille

70' Geel

Mandela Keita

73' Wissel

in: Ritchie De Laet
out: Owen Wijndal

73' Wissel

in: Soumaïla Coulibaly
out: Jelle Bataille

73' Wissel

in: Alhassan Yusuf
out: Mandela Keita

16' Geel

Mohamed Amoura

20' Geel

Kevin Mac Allister

36' Geel

Mathias Rasmussen

56' Doelpunt

0-2 Mohamed Amoura
Assist: Cameron Puertas

75' Wissel

in: Ross Sykes
out: Kevin Mac Allister

75' Wissel

in: Noah Sadiki
out: Henok Teklab

84' Wissel

in: Kevin Rodríguez
out: Gustaf Nilsson

84' Wissel

in: Lazare Amani
out: Mathias Rasmussen

84' Geel

Alessio Castro-Montes

87' Doelpunt

0-3 Cameron Puertas
Assist: Alessio Castro-Montes

89' Wissel

in: Dennis Eckert Ayensa
out: Mohamed Amoura
Start wedstrijd 20:30 Plaats Deurne Stadion Bosuilstadion Toeschouwers 12 000 Scheidsrechter Nicolas Laforge

Union is back: Brusselaars schudden 0 op 12 van zich af met overtuigende zege tegen Antwerp en doen nog mee voor de titel

Union is back: Brusselaars schudden 0 op 12 van zich af met overtuigende zege tegen Antwerp en doen nog mee voor de titel

Foto: Isosport

Daar is eindelijk de eerste zege van Union in deze Champions’ Play-offs. De Brusselaars wonnen overtuigend met 0-3 van Antwerp en doen nog mee in de titelstrijd. Met dank aan het duo Amoura-Puertas dat is herrezen na enkele mindere weken.

“I’ve missed more than 9,000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. Twenty-six times I’ve been trusted to take the game-winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” Het zijn die bekende woorden van de Amerikaanse basketballegende Michael Jordan die Union tegen Antwerp weer op het juiste pad moesten brengen na de pijnlijke nul op twaalf.

Cameron Puertas had de boodschap, die trainer Alexander Blessin deze week in de kleedkamer had getoond, begrepen. De Spaanse Zwitser gaat altijd tot het gaatje en legde de topper tegen Antwerp met een klasseflits in een beslissende plooi. Net als zondag tegen Club Brugge schilderde hij een vrije trap in één tijd mooi in doel. Al had Antwerp-doelman Senne Lammens de bal misschien wel kunnen en moeten hebben, maar dat zal Union worst wezen. Deze goal hadden de Brusselaars nodig. Zeker nadat Club Brugge en Anderlecht woensdagavond al verder waren uitgelopen.

Union is back: Brusselaars schudden 0 op 12 van zich af met overtuigende zege tegen Antwerp en doen nog mee voor de titel
Foto: Isosport

Duo Amoura-Puertas

De druk voor aanvang van de match tegen nummer vijf Antwerp -dat ook al even uit vorm is- was dus torenhoog voor Union, maar de eerste voorsprong voor de troepen van Blessin in deze play-offs bevrijdde de Brusselaars. Voor de 0-1 net na rust had de wedstrijd eigenlijk immers maar weinig om handen -’t was absoluut geen spektakelstuk. Antwerp kreeg geen kans bij mekaar gevoetbald en ook Union geraakte amper in de zestien van de Great Old. Enkel een schot van Mathias Rasmussen kon Lammens in verlegenheid brengen. De rest was het vermelden eigenlijk niet eens waardig, we besparen het u.

Maar de goal van Puertas zorgde dus wel weer voor schwung in het elftal van Blessin. Nog geen tien minuten later was Mohamed Amoura daar zowaar met zijn eerste doelpunt van deze play-offs. Plots had de Algerijn zijn afwerkingskills van de reguliere competitie teruggevonden. Na een perfecte assist van Puertas stormde Amoura alleen op Lammens af. De snelle spits twijfelde dit keer geen seconde en schoof de geruststellende 0-2 in doel. Union kon opgelucht ademhalen, de titeldroom leeft nog. De spanningen rondom de club kunnen weer gaan liggen. Puertas zette de zege in het slot nog kracht bij door er nog 0-3 van te maken.

Union is back: Brusselaars schudden 0 op 12 van zich af met overtuigende zege tegen Antwerp en doen nog mee voor de titel
Foto: Isosport

De droom van Antwerp-trainer Mark van Bommel daarentegen kreeg een flinke en allicht onoverkomelijke knauw. Van Bommel geloofde voor de wedstrijd nog in de titel, maar die droom mag hij stilaan opbergen. Toch? Op geen enkel moment maakte zijn ploeg aanspraak op de overwinning tegen Union en de achterstand op competitieleider Anderlecht bedraagt zo al twaalf punten, met nog zes wedstrijden te gaan.

Moris toegezongen

Voor Union vielen er nog meer pluspunten te noteren dan enkel de drie punten. Het duo Puertas-Amoura voetbalde in de reguliere competitie bij momenten op een andere planeet, maar blonk uit in inefficiëntie de voorbije weken. Het is hun enorme kwaliteit die Union heeft gemist, maar die nu weer terug is. Het duo vond elkaar tegen Antwerp op de cruciale momenten in de wedstrijd en ook achterin staat het weer beter bij Union sinds Mac Allister terug is uit blessure.

Union is back: Brusselaars schudden 0 op 12 van zich af met overtuigende zege tegen Antwerp en doen nog mee voor de titel
Foto: Isosport

Nog een opsteker was dat doelman Anthony Moris dit keer geen foutje beging, al zegt het natuurlijk veel dat dit in ons verslag staat. Zowel over de wedstrijd, die -nogmaals- maar weinig voorstelde, als over de voorbije weken van Moris. Die waren allerminst denderend. De club bleef hem evenwel steunen. Dat hij werd toegezongen door het Union-publiek toen hij tijdens de rust het veld overstak om de kleedkamer op te zoeken, zal de Luxemburger ongetwijfeld deugd doen. Mooi gebaar van de bezoekende fans.

Het is na één zege misschien wat vroeg om al te zeggen, maar toch…Union lijkt weer terug en da’s geen moment te vroeg. Ook de voorbije wedstrijden lagen de Brusselaars niet onder, alleen ontbrak toen zoals gezegd de efficiëntie in beide grote rechthoeken. Met de overtuigende zege kan Union tegen Antwerp de nul op twaalf achter zich laten. De Brusselaars doen nog mee in de titelstrijd, Antwerp moet nu naar de ereplaatsen kijken.

Corrigeer