Brevin Pritzl (rechts) maakte zijn wederoptreden, maar Kortrijk ging na de rust toch ten onder.© Bart Vandenbroucke

Basketbal BNXT League - Elite Silver: Kortrijk Spurs - Leeuwarden 85-92

“Wij hebben geen ploeg en te veel egotrippers”: voorzitter Steve Rousseau razend na thuisnederlaag van Kortrijk Spurs tegen Leeuwarden

Kortrijk -

De derde thuismatch in Elite Silver leverde Kortrijk Spurs geen derde thuiszege op. Ondanks een lange reis kwamen de Nederlanders van Leeuwarden met 85-92 winnen in de Lange Munte.

Marnix Verstichel

Kortrijk Spurs moest zich na de zure nederlaag bij Yoast United herpakken in eigen huis, maar Leeuwarden kondigde zich niet aan als een hapje. De Nederlanders hadden in hun laatste match immers met twintig punten verschil gewonnen van Mechelen. Kortrijk-coach Jeff Nolmans had zijn mannen dan ook op scherp gezet, want alle analyses toonden een tegenstander met veel dash en diepe rotatiemogelijkheden.

Kortrijk hield de bezoekers aanvankelijk redelijk goed in toom (9-11 na 5 minuten) en met onder meer een driepunter van de wederoptredende Brevin Pritzl werd het eerste quarter afgesloten met een 23-22-voorsprong. Wat bezoekende slordigheden, enkele steals en het betere defensieve reboundwerk bezorgden de Spurs bij de rust een kloof van tien punten: 48-38. Het altijd wat moeilijkere derde quarter begon best nog goed, maar met enkele bommen van vooral Adrian Delph slopen de Nederlanders toch terug in de match. Bij de thuisploeg mislukte plots de ene poging na de andere, waardoor het 66-68 werd. In het laatste quarter stapelden de mislukte pogingen zich verder op, terwijl het aan de overkant driepunters bleef regenen. Enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen hielpen ook niet echt: 74-81. Wat de Spurs ook probeerden, niets lukte. Ook de review en de time-out van coach Jeff Nolmans brachten geen soelaas meer: 85-92.

“En wij maar dromen van Elite Gold, terwijl we nog niet mee kunnen in Elite Silver”

Steve Rousseau

voorzitter

“Er staat geen ploeg op het parket”, brieste een duidelijk ontgoochelde voorzitter Steve Rousseau. “Met alle respect, maar als je tegen die Nederlandse ploegen nog niet kan winnen in eigen huis… Wij spelen met te veel egotrippers. Als ik sommige spelers bezig zie, krijg ik het zuur. Drie keer dribbelen achter de rug en de bal dan op je eigen voet krijgen, waar is dat allemaal goed voor? En wij maar dromen van Elite Gold, terwijl we nog niet mee kunnen in Elite Silver. Wat hebben wij onszelf wijsgemaakt? We zijn misschien maar rookies die leergeld moeten betalen, maar dit wordt wat te veel leergeld.”

Van moeten in Aalst

“Misschien is het wel goed dat we zaterdag alweer moeten spelen, want zo kan dit negatieve gevoel niet al te lang aanslepen”, vulde sportief technisch directeur Brecht Guillemyn aan. “In Aalst wordt het wel echt van moeten. Willen we nog iets bereiken, dan moeten de Ajuinen voor de bijl.”

Frank Kendrick, voormalig NBA-ster maar ook ex-speler van IJsboerke Kortrijk, gaf de opworp.© Bart Vandenbroucke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer